Afbeelding

SC Botlek - NBSVV

Sport 111 keer gelezen

Nieuw-Beijerland - SC Botlek was op zijn hoede in de uitbeurt bij NBSVV, zo met het pontje bij Hekelingen naar de overkant van het Spui. De ploeg van de trainers Wim Tijl en Henk van der Horst heeft de punten immers hard nodig, dus was Henk Schrijver er niet helemaal gerust op. ‘Ik was blij dat de wedstrijd ondanks het zware veld niet werd afgelast. We zitten immers in een flow en dan wil je voetballen,’ sprak de trainer van SC Botlek na de eclatante 0-3 (0-0) overwinning in Nieuw-Beijerland. ‘Zoals voorspeld zette NBAVV veel druk op de ketel, waardoor wij niet in ons spel konden komen. Met Jordy de Winter centraal op het middenveld voor Regi Steba en wat omzettingen kregen we wat grip op de wedstrijd.’

De Spijkenissers dicteerden met gedreven voetbal de tweede helft. Na twee minuten spelen was Glenn Meeles, die op een steekbal van Mitco Milojevic meteen op de schoen nam en deze via een verdediger in het doel zag verdwijnen: 0-1. De bezoekers bleven de druk op de ketel houden. Na een klein kwartier spelen was John Ackon op links iedereen te glad af, waarop de linkerspits het overzicht behield en hij Nasser Abdalla de breedlegger liet binnen kegelen: 0-2. SC Botlek kreeg nog diverse kansen, maar kreeg de 0-3 in de schoot geworpen door een aangeschoten handsbal. Terwijl de verdediger zwaar gestraft met rood naar de kleedkamer wandelde, schoot Nasser Abdalla de strafschop tegen het garen: 0-3. ‘De ploeg is volwassen en heeft het duel vervolgens rustig uitgespeeld. FC Vlotbrug wordt aanstaande zaterdag weer een moeilijke wedstrijd, maar het team is fit vanaf de nummer 1 (Leroy van Oosten, DR) tot en met nummer 16 een geoliede machine. Het wordt steeds leuker, maar waken voor overschatting,’ aldus Rinus Schrijver.

SC Botlek: Leroy van Oosten; Glenn Meeles, Dave Leurs, Kevin Michilsen, Ralf van der Meer (70. Marvin Kremers); John Lopes Cruz; Regi Steba (35. Jordy de Winter), Mitco Milojevic, Maldini Cruz (46. Earl Starke); Nasser Abdalla, John Ackon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant