Afbeelding

Spijkensise op drie

Sport 123 keer gelezen

Spijkenisse - Spijkenisse heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan door zelf met 6-0 (4-0) af te rekenen met het zwakke DSVP en de concurrenten om de derde plaats, GHC en FC ’s-Gravenzande met respectievelijk tegen Voorschoten ’97 (0-1) en Vitesse Delft (2-1) het onderspit delfden. ‘We staan er goed voor,’ stelde trainer Peter Wubben. ‘Maar zaterdag wordt het in en tegen Nootdorp een zwaar potje. Uit is het altijd zeer pittig.’

Spijkenisse begon op het sportpark Jaap Riedijk niet goed aan de wedstrijd. DSVP wekte in die fase de indruk meer te kunnen halen dan waarop zij vooraf op hadden gerekend. Met veel druk naar voren probeerden de Pijnackers een bres te slaan in de Spijkenisser afweer. De thuisclub profiteerde van de geboden ruimte en dat resulteerde na tien minuten spelen in de openingstreffer, toen Runell Martis een uitstekende crosspass van Ruperti Dorothea met succes teruglegde op de inkomende Breuklin Almeida: 1-0. Tien minuten later schoot Ruperti Dorothea na een één/twee met Breuklin Almeida tegen het garen: 2-0. Shane van den Engel had vervolgens de hulp van de Pijnackerse doelverdediger nodig om de 3-0 op het scorebord te brengen. Vlak voor rust schoof Ruperti Dorothea een splijtende pass van Shane van den Engel langs de doelman van DSVP: 4-0. Na de rust speelde Spijkenisse met DSVP, maar verzuimde het goede spel in treffers uit te drukken. Ivan Divkovic schoot vanuit de kluts de 5-0 tegen de touwen. Tien minuten op tijd legde Julien Gret een dieptepass van Dorothea op het juiste moment breed op Jorn Berkelaar: 6-0. Bij Spijkenisse debuteerde A-junior Jazzy Adams op verdienstelijke wijze in de hoofdmacht van Spijkenisse. Harvey Wijngaarde maakte na zijn hamstringblessure, opgelopen in de uitbeurt bij FC ’s-Gravenzande, zijn rentree.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Elwin Spoel, Ivan Divkovic, Harvey Wijngaarde (46. Jazzy Adams), Jeffrey Schenk; Delrencio dos Reis, Stefano Zevenbergen, Shane van den Engel; Breuklin Almeida (75. Julien Gret); Runell Martis (60. Jorn Berkelaar), Ruperti Dorothea.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant