Afbeelding

Olympia weer tweedeklasser

Sport 212 keer gelezen

Spijkenisse - De Olympiahal op De Brug schudde op zijn grondvesten nadat Olympia middels een 15-10 (8-4) overwinning in een rechtstreeks kampioensconfrontatie met Dijkvogels de titel in de derde klasse J in de wacht had gesleept. Het feest was groot, want het was al weer enkele jaren geleden dat de Spijkenisser korfbalformatie op tweede klasse niveau heeft geacteerd. Het team van Tony van der Linden heeft het gestelde doel gehaald.

‘De tweede klasse was inderdaad het doel waar we naar streefden, maar het moet dan nog wel even gebeuren,’ stelde de succescoach van Olympia. ‘Je mag onderweg weinig punten laten liggen. De nederlaag in Zeist tegen RDZ kwam zo vroeg in het seizoen op het goede moment. De ploeg stond weer met beide benen op de grond, was meteen wakker. Het besef in het team was dan ook, dit niet meer.’ De Olympianen hebben de titel bepaald niet in de schoot geworpen gekregen, want diverse overwinningen werden met hakken over de sloot binnen gehaald. ‘We stonden in de tweede helft van het seizoen bij rust achter tegen Paal Centraal en VZOD. Je hoefde tijdens de rust nauwelijks iets te zeggen, want in de tweede helft stond er ineens een ploeg in het veld, die niet wilde, maar zonder te panikeren ook niet kon verliezen. Tegen de topploegen grepen we eveneens met goed korfbal en strijd de winst. Dit is echt een ploeg, zowel binnen als buiten het veld. Op de momenten dat het moest stond er op de juiste timing een team, die het heeft laten gebeuren,’ aldus Tony van der Linden.

Dijkvogels vocht voor haar laatste kans. De equipe van ex-Olympia coach Bram Hanemeijer hield het in de nerveuze topconfrontatie een kwartier lang vol, toen liep Olympia onder de aanmoedigingen van de supporters in de sfeervolle hal uit naar 8-4. De bezoekers gaven de moed niet op, vochten voor hun laatste kans en kwamen zelfs terug tot 9-9. ‘Toen zij nog een frisse heer in het veld brachten, was het even billen knijpen, maar toen we uitliepen naar 12-9 was het over. Nadat Daan Prikker voor de afsluitende 15-10 had getekend, brak het feest in de Olympiahal los. ‘Ik ben in één seizoen acht jaar ouder geworden, maar als dat aan het einde van de rit beloond wordt met een kampioenschap heb ik daar alle vrede mee. Het hangt een beetje af van de indeling, maar ik ben van mening dat deze ploeg voldoende kwaliteit in huis heeft om een goed figuur te slaan in het eerste rijtje van de tweede klasse.’

Olympia: Daan Prikker (2 keer, 59. Lorenz Cafferata), Martijn Koolwijk (1 keer, 43. Robert Huisman 1 keer), Renée Cromzigt (1 keer), Elise Cafferata (1 keer, 55. Charlotte Gret; Dennis Cromzigt (1 keer), Sebastiaan Visser (6 keer), Rilana Cafferata (2 keer), Daphne van de Water.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant