SC Botlek neemt afstand van SSS

Sport 117 keer gelezen

Spijkenisse - SC Botlek heeft zijn leiderspositie in de derde klasse D evenals vorige week tegen Oud-Beijerland ook tegen het gevreesde FC Binnenmaas met een 3-0 (2-0) zege met verve verdedigd. Sterker, nu SSS in eigen huis tegen een verrassende 1-4 nederlaag is aangelopen tegen het bescheiden SNS, heeft de formatie van Rinus Schrijver alleen nog te duchten van DBGC, dat met een 0-3 overwinning weinig problemen kende met Oud-Beijerland.

De Spijkenissers schoten op De Brug meteen goed uit de startblokken, want al na drie minuten spelen lag de bal in het Maaslandse mandje door Nasser Abdalla, die een splijtende pass van John Ackon tegen het garen schoot: 1-0. FC Binnenmaas probeerde zich te herstellen, maar de sterke defensie van SC Botlek hield de poort naar Leroy van Oosten hermetisch afgesloten. Maldini Cruz stuurde tien minuten voor rust de snelle John Ackon de diepte in, die één op één op een belangrijk moment de doelman van Binnenmaas voor de tweede keer passeerde: 2-0. De tegenstribbelende club uit de Hoekse Waard kwam zelfs nog op 2-1, maar de goal werd door een duwfout afgekeurd. ‘Dat was een belangrijk moment zo vlak voor rust,’ erkende trainer Rinus Schrijver daarmee de kracht van FC Binnenmaas. ‘Ik heb de mannen tijdens de rust gezegd kort te dekken en Dave (Leurs, DR) op de kopsterke spits gezet. Toen wij het eerste kwartier goed waren doorgekomen, hebben we de wedstrijd gecontroleerd en gedomineerd.’ Doelman Leroy van Oosten hoefde slechts één keer serieus in actie te komen om een kans van FC Binnenmaas onschadelijk te maken. Na een kwartier spelen wierp John Ackon met zijn tweede en Botleks derde doelpunt de wedstrijd in het slot: 3-0. ‘De ploeg heeft weer de nul gehouden. Leroy is een zekerheid in de goal met daarvoor een taakbewuste verdediging, een prima middenveld met controlerende en diepgaande mensen en een aanval die altijd scoort. Het team klikt als geheel, heeft alles voor elkaar over en heeft de wil om te willen winnen. Het respect voor de tegenstander zal blijven, maar je merkt daarnaast dat het vertrouwen alleen nog maar toeneemt. Het is soms zo gesteld dat we er zelf peper en zout op moeten strooien om er een smakelijk geheel van te maken. We gaan met eigen krachten uit van een plaats bij de eerste vier,’ wil Rinus Schrijver met nog negen wedstrijden te spelen nog geenszins van de daken schreeuwen voor het kampioenschap te zullen gaan. Jordy de Winter (geschorst) en Marvin Kremers (ziek) ontbraken tegen FC Binnenmaas. SC Botlek maakt aanstaande zaterdag op het pontje bij Hekelingen de oversteek naar Nieuw-Beijerland om aldaar te spelen tegen NBSVV. ‘NBSVV heeft de punten nog hard nodig, dus wordt het zeker geen makkie.’

SC Botlek: Leroy van Oosten; Glenn Meeles, Dave Leurs, Kevin Michilsen, Ralf van der Meer; John Lopes Cruz; Regi Steba, Mitco Milojevic (75. Mike Kortsmit), Maldini Cruz (65. Paul Koster); Nasser Abdalla, John Ackon.