Spivo in problemen

Sport 90 keer gelezen

Spijkenisse - De volleybalsters van Spivo hebben afgelopen zaterdag in Den Oert een kansloze 0-4 (17-25, 22-25, 20-25, 8-25) nederlaag geleden tegen topper Sarto. Aangezien de concurrentie wel één of meerdere punten pakten is de situatie met de negende plaats in de tweede divisie D er niet bepaald rooskleuriger op geworden.

‘We zullen moeten blijven knokken voor elke set, zo ook in de return over veertien dagen bij Sarto in Tilburg. We zullen in elke set volle bak moeten gaan om punten te sprokkelen voor overleving op dit niveau,’ aldus coach Ronald Lacroes. Spivo begon de wedstrijd in Den Oert overigens uitstekend door in de eerste set een 16-14 voorsprong te nemen. ‘Sarto paste een dubbele wissel toe en daar hadden wij geen antwoord op,’ verklaarde Lacroes de 16-24 achterstand en het verlies van 17-25. De Spijkenisser volleybalformatie draai tot diep in de finale ook in de tweede set goed mee, maar bij 22-23 maakten de Tilburgsen de set af: 22-25 (0-2). ‘In de derde set begonnen we weer met veel enthousiasme, maar lieten het tegen het einde weer lopen.’ Spivo meiden van Spivo bleken niet meer in staat om zich voor het slotakkoord nog een keer op te laden en verloren dan ook kansloos met 8-25. ‘We hebben het in de opbouw en de aanval op de cruciale momenten laten liggen. In de derde set hebben we nota benen bijna alle punten zelf voor de tegenstander gescoord. Daar kun je alle strategie ’s tegenover zetten, maar gaat het dan toch niet worden,’ besloot Ronald Lacroes. Bij Spivo maakte de pas 15-jarige jeugdinternational Laura Kerkhof speelminuten. Spivo wacht aanstaande zaterdag in Meerkerk wederom een zware klus tegen Volley Meerkerk. De aanvang in sporthal De Linde is om 17.45 uur.

Spivo: Jolanda Fransisca, Kim Kegel, Jenny Vogler, Mariska Hommels, Lisanne Baak, Jill van Rhee, Sanne Kegel, Daisy Stolk, Tessa Martherus, Manja Scheffers, Laura Kerkhof en Janny Plomp.