Afbeelding

Spijkenisse voelt zich gepakt bij Deltasport

Sport 227 keer gelezen

Vlaardingen - Spijkenisse is er niet in geslaagd om Deltasport op eigen veld te verrassen. De formatie van trainer Peter Wubben trok in de Rijnmondtopper in de eerste klasse B uiteindelijk met 2-0 (1-0) aan het kortste eind. Door dit resultaat telt Spijkenisse niet meer mee voor de titel, maar is het zaak om een plaats bij de eerste drie, wellicht vier veilig te stellen.

‘We hebben dik onverdiend verloren,’ meende huisverslaggever Rinus Flipse. ‘Spijkenisse was veruit de betere ploeg tegen een counterend Deltasport.’ Spijkenisse was uitsluitend naar de Vlaardingse Broekpolder gekomen met de opdracht te winnen. De wil om te willen winnen was ook groot, want vanaf de aftrap werden de doelstellingen, op het saaie door de schrale wind kille vierde kunstgrasveld (het harde hoofdveld werd afgekeurd), met veel druk naar voren duidelijk. Spijkenisse, dat aantrad zonder de geblesseerde Harvey Wijngaarde en de geschorste Elwin Spoel, kreeg al na twee minuten spelen een grote kans op de 0-1, maar de inzet van Ivan Divkovic werd van de doellijn gemaaid. Deltasport maakte de toppositie nauwelijks waar, want het credo was vooral “tegenhouden” en via de counter met snelle spitsen als Martin Hofstee, Jordao Pattinama en Emre Er toeslaan. Halverwege de eerste helft kogelde Julien Gret langs doelman Tobias Duijfhuizen op de binnenkant van de paal. Op slag van rust kregen de bezoekers de kous op hun kop toen Emre Er na een snelle uitbraak doelman Dyron Bijl het nakijken gaf: 1-0. Na de rust zette Spijkenisse aan voor de gelijkmaker, maar stuitte het nog voor de zestien op een muur aan verdedigers. Het was Deltasport dat al na één minuut spelen voor het eerste gevaar stichtte, maar Jordao Pattinama liet de kans op 2-0 liggen. De gelijkmaker leek halverwege het tweede deel geboren, maar hoewel de kopbal van de goed ingevallen Runell Martis door Tobias Duijfhuizen van achter de doellijn werd gehaald, liet scheidsrechter Duindam, verhaal halen bij de clubgrensrechter had toch geen zin, gewoon doorspelen. ‘Diverse mensen constateerden dat de bal de doellijn was gepasseerd,’ verklaarde Rinus Flipse. Vervolgens kreeg verdediger Delrencio dos Reis vanwege een vermeende overtreding en mede omdat de matige scheidsrechter Rembrandt Duindam uit Nieuw-Vennep zich liet intimideren door enkele Vlaardingers zijn tweede gele kaart aangemeten. Doch zelfs met tien man bleef Spijkenisse de betere ploeg, maar ondanks de vooruitgeschoven Ivan Divkovic kreeg het geen kansen meer en was de 2-0 van Martin Hofstee na een counter enkele minuten voor tijd het logische gevolg. Spijkenisse gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij Voorschoten ’97. Een moeilijke, maar te nemen hindernis.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Delrencio dos Reis, Fabian Koster, Ivan Divkovic, Jeffrey Schenk; Shane van den Engel, Breuklin Almeida (77. Remy Philips), Stefano Zevenbergen; Julien Gret (70. Runell Martis), Onno Doeland, Ruperto Dorothea.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant