De Kempvis laat het in het eerste kwart liggen

Sport 67 keer gelezen

IJmuiden - Peter Koster had op basis van de 5-4 zege in het Rivièrabad tegen VZV in de heenwedstrijd op meer gehoopt dan de 7-4 (3-1, 1-2, 2-0, 1-1) nederlaag die er in het IJmuidense bad De Heerenduinen is uitgekomen. ‘Als we de tegenstander in de eerste periode wat agressiever hadden aangepakt, zouden wij hier weer gewonnen hebben,’ was de stellige overtuiging van de coach van De Kempvis.

De Kempvis nivelleerde weliswaar de 1-0 achterstand, maar VZV kreeg in de laatste vijf minuten diverse kansen en bleek dodelijk in de manmeer situatie. De Spijkenisser meiden liepen in het tweede deel achter de feiten aan, maar kwam goed terug tot 4-3. De goed spelende Melanie Bakker kreeg vervolgens de kans om haar ploeg weer langszij te brengen, maar miste de strafworp. De club uit de vissersplaats nam in het derde part weer afstand. ‘Als we bij 6-4 de aansluiter maken, had ik het nog wel eens willen zien,’ hield Koster de hoop op een positief resultaat levend. Het werd uiteindelijk 7-4. De Spijkenisser treffers kwamen uit handen van Elise Vos, Dayane Melief (2 keer) en Monique Veldman. Bij De Kempvis ontbraken om uiteen lopende redenen Tess Kok, Sofie Goudriaan en Roxanne van Nieuwamerongen. De ervaren en goed spelende Elise Vos en Monique Veltman completeerden het team. De Kempvis bezet in de Bond tweede klasse A de voorlaatste plaats. De waterpolosters van De Kempvis spelen aanstaande zaterdag om 19.00 uur in het Rivièrabad tegen middenmoter Utrecht.

De Kempvis: Tinka de Haan; Patricia van Nierop, Melanie Bakker, Divera Bakker, Wieteke Kleinherenbrink, Femke de Haan, Suzanne Dusseljee, Dayane Melief, Monique Veldman, Elise Vos.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant