Afbeelding

Brabantse jeugd versus jongeren Spijkenisse

Sport 150 keer gelezen

Den Bosch - Het eerste team van schaakvereniging Spijkenisse heeft afgelopen zaterdag in het Brabantse Den Bosch voor de zesde speelronde van de landelijke schaakcompetitie gespeeld tegen HMC Calder 2. De speelzaal van het Sociaal-Cultureel Centrum was tot de nok gevuld met zeven thuisspelende teams.

De equipe uit Spijkenisse moest het opnemen tegen acht Brabantse talenten. Het zou een lastige middag worden voor de bezoekende ploeg. Na een goede start uit de openingsfase wist men winstkansen te creëren, maar het middenspel ging stroef voor SV Spijkenisse. Zoals de voetbalregel luidt: creëer je wel kansen maar scoor je niet, dan scoort de tegenstander. Dat resulteerde uiteindelijk in verliespartijen van DJ FM (Désiree Hamelink, Jordy Lahaye, Fabian van Buuren en Maurits van der Linde). Alleen Rick Lahaye liet zijn ware kracht zien om als toekomstige meester een punt te scoren voor het team. Met remises van Tony Zhang, Rick van der Pluijm (tegen een 200+ tegenstander) en Erik Both was de eindstand 5,5 -2,5 in het voordeel voor de jeugd en was het een middag om gauw te vergeten en weer vooruit kijken naar de volgende thuiswedstrijd tegen DSC Delft op zaterdag 9 maart in De Boekenberg. Erik speelde zijn tweehonderdste KNSB wedstrijd in de hoofdmacht van SV Spijkenisse, wat een historische prestatie is. Helaas werd het met een eigen remisepartij en een teamnederlaag een partij voor de statistieken in de boeken in plaats van ingelijst met een goudrandje.

Uitslagen HMC Calder 2 – SV Spijkenisse 5,5-2,5: Thomas Mollema – Tony Zhang remise, Joris Broekmeulen – Desiree Hamelink 1-0, Lars Vereggen – Maurits van der Linde 1-0, Mischa Senders – Rick Lahaye 0-1, Frank van der Put – Fabian van Buuren 1-0, Justin Senders – Erik Both remise, Eric de Moor – Jordy Lahaye 1-0, Dick Schenkeveld – Rick van der Pluijm remise

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant