The Hurricanes in slotseconden langs Punch

Sport 98 keer gelezen

Spijkenisse - De basketballers van The Hurricanes hebben na de schlemielige 71-67 nederlaag vorige week tegen koploper Binnenland 2 nu tegen Punch wel het geluk aan hun zijde gehad. De formatie van coach Daniel Jevic zegevierde met 73-70 (48-40) over de bezoekers uit Delft.

‘We hebben verdiend gewonnen, maar het was een aparte wedstrijd,’ concludeerde aanvoerder Mike Overdiep. ‘Het was een aparte wedstrijd. We wilden de lijn van Binnenland tegen Punch doortrekken, maar de scheidsrechter floot heel scherp en dat was gelet op onze agressieve speelstijl bepaald niet in ons voordeel.’ De wedstrijd in de Rayon eerste klasse B was het aankijken in Den Oert meer dan waard. Mike Overdiep bezorgde zijn team al vanaf de eerste minuut met twee scores een 4-0 voorsprong. Gareth Tsang schoot in het eerste deel met scherp. ‘Het was jammer dat de aanvallende rebounds voor Punch waren. Het was zaak om op onze hoede te zijn voor de centers van Punch.’ De Spijkenissers brachten tegen het einde van het tweede kwart de voordelige marge op 8 punten. Coach Daniel Jevic attendeerde zijn spelers er tijdens de rust op in het cruciale derde kwart optimaal scherp te zijn. ‘Ondanks de waarschuwing waren we dus niet scherp, want in de eerste vijf minuten kwamen we niet tot scoren, hadden het geluk dat Punch er nauwelijks van profiteerde.’ Toch keek The Hurricanes aan het einde van het derde kwart tegen een minimale achterstand aan. ‘Dat was best balen, want we hadden een voorsprong en keken nu tegen een achterstand aan, dus liepen we achter de feiten aan. We stonden een minuut voor tijd nog achter, waarop de coach op 20 seconden voor tijd een time-out inlaste. Na een tactische uitleg scoorde Tsang waarop we weer voorstonden, waarop Maykandro (Martis, DR) twee vrije worpen meekreeg. Hij benutte deze waarop de marge op drie punten kwam en we deze niet meer uit handen gaven,’ aldus de uitleg van Mike Overdiep. Maykandro Martis was goed voor 16 punten, gevolgd door Mike Overdiep (12 pnt.) en Gareth Tsang (9 pnt.). The Hurricanes gaat aanstaande zondag op bezoek bij hekkensluiter Lokomotief 2. De wedstrijd in de Van Zweedenhal in Rijswijk begint om 18.45 uur.

The Hurricanes: Osmir Girigorie, Gareth Tsang, Mike Overdiep, Poupon Kaninda, René Cham, Sjarinno Tweeling, Marlon Naarden, Jaynaro Polak, Maykandro Martis, Pascal Moerland.