Afbeelding

De Rijke-Shanks aast op Tour

Sport 105 keer gelezen

Utrecht - De organisatie van Cyclingteam De Rijke-Shanks kan nauwelijks het moment afwachten dat het continentale team wordt toegelaten tot het korps van Pro-Continentale wielerteams. Dit jaar wordt een overgangsjaar naar een volwaardig Pro-Continental Cyclingteam in 2014. ‘Vervolgens staan we in 2015 op de Champs Élysées,’ blijft Leen de Rijke in het hoofdkantoor van Mercedes-Benz in Utrecht bij zijn uitspraak van 2011 dat zijn “speeltje” in 2015 zal deelnemen aan de Tour de France.

De baas mag speeltjes hebben als het bedrijf daar voordeel van heeft,’ meent de algemeen directeur van de internationale en multifunctionele transportonderneming uit Spijkenisse. De hoofdsponsor van De Rijke-Shanks spreekt van de verwachte doelstellingen, wil de lat hoger leggen, die zij ondanks het economisch zware weer ook nu weer hebben. Met talenten als de nu weer frisse en gretige Coen Vermeltfoort (ex-Rabobank) en Kai Reus (ex-Rabobank en United Healthcare) alsmede renners als de Rus Nicolai Trusov (ex Rusvelo en Katusha), Ronan van Zandbeek (ex-Argos) en Roy Sentjes (ex Milram en Silence-Lotto) heeft de ploeg renners, die al diverse jaren op protour niveau hebben gereden. ‘Met de huidige organisatie, medesponsors en de renners en de motivatie moeten we de doelstellingen kunnen halen. Een bedrijf zonder teamgeest is geen bedrijf. Teamgeest en respect voor elkaar, dat zie ik in deze sport en in ons team terug. We gaan er ondanks de dip (dopingaffaires, DR) een mooi seizoen van maken, in de sport waar wij van houden en die heel mooi is.’ ‘De ambities zijn duidelijk, we willen naar een pro continentale status,’ vult Marc van Buijtene aan. ‘We hebben Ab Krook aangetrokken als sponsormanager en Ingrid Paul als teamarts. De organisatie staat als een huis, is nog meer geprofessionaliseerd. Met het kwalitatief hoogwaardige rennersarsenaal willen we de namen van de sponsors met goede prestaties wereldwijd uitdragen. Deze getalenteerde groep renners, rijden een schitterend internationaal programma. Het is mooi dat we als De Rijke-Shanks worden uitgenodigd in UCI 1.1 wedstrijden als onlangs de Challenge de Mallorca, de Driedaagse van West-Vlaanderen, de Ronde van Drenthe en de Ster ZLM Toer met de alle grote World Tour Ploegen aan de start,’ aldus Marc van Buijtene. Ronan van Zandbeek is na twee jaar bij de profs van Argos-Shimano met protour ervaring terug op het oude nest. ‘Ik heb zeker niet gefaald bij Argos, heb m ’n werk voor de ploeg goed kunnen doen en heb laten zien dat ik als prof kan presteren,’ laat de zoon van manager Iwan van Zandbeek weten. ‘Ik denk dat we met Vermeltfoort, Kai Reus, Huub Duin, Roy Sentjes en die jonge jongens dit seizoen met De Rijke-Shanks op het zelfde niveau kunnen komen als Argos. Ik ben voor mezelf blij met De Rijke. Deze ploeg kan als één blok een eye-opener zijn.’ De nationaal kampioen bij de beloften in 2008 is blij met Coen Vermeltfoort. ‘We kennen elkaars kwaliteiten. Coen is de sprinter en ik ben meer een renner voor de klassiekers. Als we elkaar in onze kwaliteiten kunnen helpen komt het goed,’ aldus Ronan van Zandbeek.

Renners Cyclingteam De Rijke Shanks: Bas Stamsnijder, Bob Schoonbroodt, Christoph Pfingsten (Duitsland), Coen Vermeltfoort, Dion Beukeboom, Dylan Groenewegen, Huub Duyn, Ike Groen, Kai Reus, Mats Boeve, Nikolay Trusov (Rusland), Rick Ottema, Ronan van Zandbeek, Roy Sentjes, Sjoerd Kouwenhoven en Yoeri Havik. Begeleiding: Iwan van Zandbeek (teammanager), Egon van Kessel, Bennie Lambregts (ploegleiders), Ingrid Paul (teamarts).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant