Afbeelding

Spivo boekt verrassende zege

Sport 154 keer gelezen

Sittard - De volleybalsters van Spivo hebben in Sittard opgetreden als reuzendoder door titelkandidaat Ergo/VCS in de Kemperkoul met een 1-3 (16-25, 25-21, 20-25, 19-25) nederlaag te confronteren. De bonuspunten kwamen overigens zeer gelegen daar in het degradatiegebied ook de concurrenten WIK/Univé en Havoc hebben gewonnen.

Ronald Lacroes was overigens niet eens verrast over de prestatie, die zijn ploeg in het Limburgse heeft geleverd. ‘We zijn dit seizoen niet één keer weggespeeld,’ verklaarde de coach van Spivo de vier winstpunten van zijn team. ‘Ergo heeft een leuke ploeg, maar ik wist dat wij hen konden pakken omdat zij verdedigend zwakke plekken hebben. Daar hebben wij optimaal van geprofiteerd.’ De speelsters van Spivo hadden geleerd van het eerste duel, toen zij veel vanuit het midden scoorden. Jill van Rhee, Lisanne Baak en Daisy Stolk vormden ditmaal een uitstekend blok om de Sittardsen de doorkomst te beletten. Bovendien hanteerde het Spijkenisser team een hoge servicedruk. Aanvallend waren onder meer Jill van Rhee, Sanne Kegel, Daisy Stolk, Kim Kegel en Jenny Vogler met geplaatste ballen in de hoeken goed op dreef. Mariska Hommels onderscheidde zich als spelverdeelster. ‘Dit was een teamprestatie. We spelen altijd aanvallend en dat heeft geloond.’ Spivo bezet in de tweede divisie D de achtste plaats. Spivo speelt op zaterdag 16 februari de belangrijke wedstrijd in Den Oert tegen Somas/Activia. Bij winst is de aansluiting met de brede middenmoot een feit.

Spivo: Kim Kegel, Jenny Vogler, Mariska Hommels, Lisanne Baak, Daisy Stolk, Jill van Rhee. Libero Tessa Martherus, Sanne Kegel en Manja Scheffers kwamen ook in actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant