The Hurricanes - Binnenland

Sport 67 keer gelezen

Barendrecht- De basketballers van The Hurricanes zijn er niet in geslaagd koploper Binnenland 2 te verrassen. De formatie van coach Daniel Jevic verloor het zeer aantrekkelijke duel in de Barendrechtse Driesprong met 71-67 (11-23, 20-18 (31-41), 26-19, 14-7). En dat terwijl de fris ogende Spijkenissers uitstekend van start gingen en de Barendrechters in het eerste kwart via een 1-19 (!) voorsprong met 11-23 op achterstand zetten.

De Rijnmond-derby in de eerste klasse B bleef ook in het tweede kwart met een goede score van 20-18 aantrekkelijk. The Hurricanes ging met een positieve marge van tien punten het derde kwart in. De bezoekers begonnen halverwege de periode foutjes te maken zag de profiterende Barendrechters met een 26-19 score heel dichtbij komen: 57-60. ‘We scoorden minder, letten teveel op de bal in plaats van het overzicht te bewaren en de vrije man te zoeken. Daardoor werden er individueel geforceerde acties ondernomen, die tot niets leidden,’ verklaarde Mike Overdiep de lichte inzinking van zijn team. De spanning werd in het laatste kwart nog eens opgevoerd. De marge van drie punten voorsprong bleek te schraal voor de Spijkenisser troepen. Bij de Barendrechters onderscheidde voormalig eerste teamspeler Wouter Cabaret zich vooral in de finales van de kwartjes. Zo bleek de gedreven forward ook in het laatste deel goud waard voor zijn team door het leeuwendeel van de 14-7 score voor zijn rekening te nemen. Daarmee was de nederlaag voor The Hurricanes met een verschil van slechts vier punten een feit. ‘We hebben een heel goede wedstrijd gespeeld en schlemielig verloren. Na vijf minuten spelen in het laatste kwart was de stand gelijk en ging Binnenland er vervolgens overheen. Die nummer elf (Cabaret, DR) sprong er in zijn team met aanvallende rebounds bovenuit. We hebben nu drie van de vier wedstrijden verloren, maar doen voor niemand onder. We hebben tegen Binnenland onze beste wedstrijd gespeeld en ik ben er van overtuigd als we deze lijn doortrekken zullen klimmen op de ranglijst. Het is zaak dat we dan na een goed begin in het tweede deel niet wegzakken,’ aldus speler Mike Overdiep. Topscorer Maykandro Martis haalde met vijf p-tjes, twee minuten voor tijd geïncasseerd, het einde niet. Bij The Hurricanes ontbraken Musa Lekatompessy, Pascal der Weduwe en Joey van der Velde. The Hurricanes speelt aanstaande zaterdag om 21.00 uur in Den Oert tegen Punch 2.

The Hurricanes: Osmir Girigorie (3 pnt.), Gareth Tsang (12 pnt.), Mike Overdiep 8 pnt.), Poupon Kaninda (4 pnt.), René Cham, Sjarinno Tweeling (17 pnt.), Marlon Naarden (4 pnt.), Jaynaro Polak, Maykandro Martis (19 pnt.).