Afbeelding

Spivo ontbeert slagvaardigheid

Sport 93 keer gelezen

Spijkenisse: De volleybalsters van Spivo zijn er met een 0-4 (24-26, 20-25, 26-28, 15-25) nederlaag in sporthal Den Oert tegen Mikro/Elektro Roosendaal niet in geslaagd om zich verder van de onderste plaatsen te verwijderen. De Spijkenisser vrouwen hebben zichzelf enigszins tekort gedaan, daar zij in zowel de eerste als derde set enige slagvaardigheid ontbeerden.

Zo verspeelde de formatie van coach Ronald Lacroes mede door een sterke servicebeurt van de Rozendaalse spelverdeelster Naomi van Wijngaarden een 23-15 voorsprong. In de finale van de set kon Spivo het tij ondanks twee time-outs en twee wissels niet meer doen keren en verloor dan ook met 24-26 (0-1). Spivo en Roosendaal wogen in de tweede set lange tijd goed tegen elkaar op, totdat er tegen het einde van de set een kink in de Spijkenisser kabel kwam en deze alsnog met 20-25 werd verloren: 0-2. De thuisclub had de derde set binnen handbereik, maar tot twee keer toe werd een setpoint niet verzilverd, waardoor ook deze met 26-28 verloren ging: 0-3. ‘Roosendaal haalde veel onmogelijke ballen van de grond en scoorde daarnaast met vooral rake klappen uit de tweede lijn veel geluksballen. Wij hadden dat geluk niet, konden op de cruciale momenten geen vuist maken,’ aldus Ronald Lacroes. De vierde set werd met een kansloze 15-25 (0-4) slechts een formaliteit daar het geloof bij de thuisclub naar het nulpunt volledig was verdwenen. ‘Dit was een harde nederlaag,’ verklaarde Lacroes. ‘Mikro had een sterke service, waren krachtiger in de één tegen één situaties en scoorden gemakkelijker. Wij hebben het in de eerste drie sets op de beslissende momenten af laten weten. Nee, dit was geen leuke middag. We zullen punten moeten sprokkelen om te overleven. Daar heb ik met deze ploeg overigens alle vertrouwen in.’ Spivo bezet in de tweede divisie D de negende plaats. De Spijkenisser formatie gaat aanstaande zaterdag in het Limburgse Sittard op bezoek bij titelkandidaat Ergo/VCS. Het duel in de Kemperkoul begint om 15.00 uur.


Spivo: Sanne Kegel, Kim Kegel, Jenny Vogler, Mariska Hommels, Janny Plomp, Lisanne Baak, Daisy Stolk, Jill van Rhee en Manja Scheffers.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant