Afbeelding

Spivo verschaft zich lucht tegen HAVOC

Sport 101 keer gelezen

Spijkenisse: De volleybalsters van Spivo (foto) hebben het licht weer gezien nu zij de degradatiewedstrijd tegen HVOC met een 3-1 (25-23, 25-19, 20-25, 25-15) zege hebben afgesloten.

De equipe van Ronald Lacroes speelde in Den Oert met veel passie, nam in de eerste set ook meteen afstand, maar zag de opponent toch weer terugkomen tot 20-20. ‘Daarna ging het nog even gelijk op, waarop wij het verschil maakte,’ verklaarde de coach van Spivo de eerste setwinst. Ook in de tweede set ging Spivo met onder meer een goede serviceserie van de van een wereldreis teruggekeerde Manja Scheffers en een uitstekende blokkering goed door: 2-0. De volleybalformatie uit Spijkenisse begon ook in set drie weer goed, maakte met een marge van acht punten het verschil, maar door slordige fouten verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon: 2-1. ‘Na het setverlies hebben we de boel weer op scherp gezet, pakte de groep de opdrachten goed op en walsten vervolgens gestaag over Havoc heen. De serviceseries waren vandaag ons belangrijkste wapen, maar ook de scores van de zijkanten en de diagonaal. Bovendien was er de blokkage op het juiste moment. We hadden deze overwinning niet alleen hard nodig, maar is na een mindere periode ook goed voor de moraal,’ stelde Lacroes. ‘De vrouwen waren ook echt blij. Om ons te handhaven zullen we tegen de rechtstreekse concurrenten moeten winnen. Dat weten zij ook.’ Spivo gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij Triade/VCT in Tilburg. De zeer belangrijke degradatiewedstrijd begint om 16.30 uur.

Spivo: Sanne Kegel, Kim Kegel, Jenny Vogler, Mariska Hommels, Janny Plomp, Lisanne Baak. Daisy Stolk, Jolanda Fransisca, Manja Scheffers en Tessa Martherus kwamen ook in actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant