Afbeelding

Tour Rotterdam door Spijkenisse

Sport 83 keer gelezen

Spijkenisse - De Erasmus MC Tour de Rotterdam komt zaterdag 11 augustus door Spijkenisse. De tocht start ’s ochtends in Rotterdam en komt tussen 9.40 en 9.50 uur over de Groene Kruisweg. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zet de kruispunten af tijdens de doorkomst tijdens deze tweede editie.

Gezinnen, toerfietsers en wielrenners kunnen prachtige tochten maken. Inclusief een hele mooie pelotonstocht met een professionele volgkaravaan. Het fietsevenement is een vervolg op de Tour de Rotterdam, het toerfietsspektakel dat tijdens de start van de Tour de France 2010 werd georganiseerd en waaraan duizenden fietsliefhebbers hebben deelgenomen. De opbrengst van het evenement gaat geheel naar onderzoek en bestrijding van hart- en vaatziekten in het Erasmus MC. De afstanden variëren van 25 tot 155 kilometer. Op het programma staan een pelotonstocht van 155 km, waar honderden wielrenners in gesloten formatie onder begeleiding rijden, twee individuele toertochten van 125 en 75 km, en een recreatieve tocht van 25 km.

Daarmee is de Erasmus MC-Tour de Rotterdam geschikt voor iedereen die graag fietst. De start- en finishlocatie is aansprekend: het Rotterdam Topsport Centrum. Met de koppeling aan het Erasmus MC Vriendenfonds wordt niet alleen de amateur wielrenner aangesproken maar ook de recreatieve fietser die een gezellig, sportief dagje uit wil beleven. Sportief, gezond en gezelligheid gaan hand in hand. Het Erasmus MC Vriendenfonds is de fondsenwervende organisatie van het Erasmus MC en zorgt met de steun van vele donateurs en zakelijke vrienden voor de realisatie van projecten in het Erasmus MC op het gebied van patiëntenzorg en onderzoek. Voor meer informatie en inschrijving: www.tourderotterdam.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant