Afbeelding

Zuid-Hollandse Eilanden Tour

Sport 178 keer gelezen

Spijkenisse - Op zaterdag 19 mei wordt de Zuid-Hollandse Eilanden Tour (wielerwedstrijd en toertocht) gereden. Start en finish zijn op de Eerste Heulbrugstraat ter hoogte van de dorpskerk. De toertocht begint om 09.00 uur en de klassieker start om 12.30 uur.

De route is 168 km lang en gaat via de Spijkenisserbrug, Albrandswaard, Hoeksche Waard, Goeree Overflakkee en Voorne-Putten. Beide tochten rijden dezelfde route. De finish van de klassieke Tour, een koers voor elite/belofterenners die meetelt voor de clubcompetitie, wordt om circa 16.15 verwacht. Meer informatie over de tocht en koers kunt u vinden op www.prcdelta.nl en www.zhetour.nl.

Daarnaast vindt in het centrum van Spijkenisse een zogeheten afwachtingcriterium voor nieuwelingen plaats. Deze nieuwelingen rijden een wedstrijd van 50 km rond de kerk. De start is om 09.30 uur.
Het parcours voor dit criterium is Eerste Heulbrugstraat, Stationsstraat, Jan Campertlaan, Kon. Julianaplein, Kon. Wilhelminalaan, Karel Doormanstraat, Vierambachtenkade ZZ en Zijlstraat.

Afsluiting parcours
Het gebied (criteriumparcours en de aanliggende straten) is op zaterdag 19 mei vanaf 08.00 tot 18.00 uur afgesloten voor alle verkeer. De volgende wegen worden afgesloten:

• Eerste Heulbrugstraat, tussen Zijlstraat en Jan Campertlaan

• Zijlstraat
• Vierambachtenkade
• Karel Doormanstraat, tussen Vierambachtenkade en Kon. Wilhelminalaan
• Kon. Wilhelminalaan, tussen Karel Doormanstraat en Zijlstraat
• Kon. Julianaplein, tussen Zijlstraat en Jan Campertkade
• Jan Campertlaan, tussen Jan Campertkade en Stationsstraat.

Bovendien wordt eenrichtingsverkeer ingesteld op de Eerste Heulbrugstraat, van de Jan Campertlaan richting Voorstraat.

Parkeren
Op het parcours zelf mogen vanaf zaterdagochtend 19 mei geen auto’s geparkeerd staan. Het parkeerverbod wordt ongeveer een week van tevoren door middel van borden aangekondigd. De gemeente verzoekt de bewoners van dit gebied, die binnen de afsluitingsperiode met de auto weg willen, de auto tijdelijk elders te parkeren. Op de dag van de wielerronde kan men het gebied tot 08.30 uur verlaten.

Bereikbaarheid
Bewoners van de Jan Campertlaan, De Repelaer en de Jan Campertkade kunnen het gebied gedurende de afsluiting niet per auto verlaten of binnenkomen. Zij worden verzocht hier rekening mee te houden en de auto eventueel tijdig elders te parkeren.

Binnen het gebied van de Vaartstraat, Vlietstraat en Boezembocht kan men bij calamiteiten deze verlaten t.h.v. de Boezembocht/Eerste Heulbrugstraat. Bij de oversteek zijn verkeerregelaars aanwezig. De aanwijzingen van de verkeerregelaars moeten daarbij worden opgevolgd. Bewoners van de Oranjebuurt en Zeeheldenbuurt kunnen de wijk verlaten via de tijdelijke ontsluitingsroute Oranjelaan- Hekelingseweg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant