Het wordt nog spannend aan het eind van de periode.

GHVV’13 niet langs GOZ

Sport 683 keer gelezen

GHVV’13 was tot de tanden toe gewapend om tegen GOZ een positief resultaat neer te zetten. In Mijnsheerenland werd er nipt verloren en daarnaast bestond de wens om de pijnlijke nederlaag van een week eerder weg te poetsen.

Het eerste half uur gaf  GHVV’13 GOZ geen meter ruimte en kreeg zeker vier opgelegde kansen om de wedstrijd toen al op slot te gooien. Kleine speldenprikjes van GOZ werden prima opgelost.

Rond de 25e minuut wist GOZ echter keeper Davey Bouman te passeren en was de 0-1 een feit. In de 34e minuut werd Adis tegen de grond gewerkt; Ferry van der Spuij wist de bal vanaf de stip onberispelijk binnen te schieten. Vijf minuten later werd een vrije trap voor GHVV’13 genomen door Frenk van Gelderen en de indraaiende bal zou op het hoofd van Adis komen maar die werd vastgehouden en weer kreeg GHVV’13 een terechte strafschop. Dit keer stond Andy Kruik achter de bal maar helaas was de keeper van GOZ dit keer de baas. De rust ging in met een 1 - 1 stand.

Na de rust was het veldoverwicht niet zo groot als in de eerste helft. GOZ beet meer van zich af. Toch was het GHVV’13 die op voorsprong kwam. Na de zoveelste cornerbal van Frenk van Gelderen kwam de bal bij Ferry van der Spuij, die zijn tweede doelpunt van de middag maakte en de thuisploeg gezien de wedstrijd tot nu toe verdiend op voorsprong kwam.

Er werd gewisseld door beide ploegen en door die wissels verloor GHVV’13 even de grip op de wedstrijd en moest alle zeilen bijzetten om de tegengoal te voorkomen. Helaas kwam de gelijkmaker er toch. Vanaf links werd er een aanval opgezet door GOZ; de buitenspeler kwam naar binnen en kon zelf schieten maar gaf de bal af aan zijn medespeler die feilloos afrondde: 2 - 2. Nog ruim 18 minuten te gaan en GHVV’13 probeerde zich te herpakken om alsnog de drie punten in eigen huis te houden. GOZ speelde toen met man en macht op hun eigen zestien en voor GHVV’13 een lastige klus om er een gaatje in te vinden. Wat er ook gedaan werd, elke keer zat er wel een been of lichaam of zelfs een hoofd in de weg om toch maar de overwinning binnen te slepen.

Na 90 + 3 minuten werd er afgefloten en GOZ was blij met dit puntje maar de thuisploeg was diep teleurgesteld want er had zeker meer in gezeten dan één punt. Na afloop viel de schade nog mee gezien alle uitslagen en GHVV’13 doet nog mee voor de periode titels.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd tegen ZBVH in Zuid - Beijerland, de ploeg die samen met GHVV’13 gaat uitmaken wie de periodetitel pakt. De wedstrijd begint om 14.30 uur.