Foto's: Peter de Jong

Spijkenisse houdt SHO met tien man in toom

Sport 111 keer gelezen

Spijkenisse: Spijkenisse heeft in de staartwedstrijd in de hoofdklasse B tegen SHO met tien man een 1-1 (0-0) gelijkspel behaald. Beide ploegen delen door het gelijkspel de gevaarlijke elfde plaats. Spijkenisse begon de Spuiderby op het sportpark Jaap Riedijk heel goed, kreeg divers riante mogelijkheden om de score open te breken, maar Julien Gret sprong daar zeer onzorgvuldig mee om.

Na twaalf minuten spelen kwamen er twee spelers tijdens een duel ongelukkig met elkaar in botsing. Tot ieders verbazing trok de scheidsrechter de rode kaart voor Jerson Ribeiro. ‘Niemand weet waarom Jerson uit het veld werd gestuurd, maar een feit was wel dat wij met tien man verder moesten,’ sprak Peter Wubben zijn verbazing uit voor de flater van de scheidsrechter. ‘De ploeg heeft vervolgens met tien man alle energie en werklust in de strijd gegooid om als team tot een goed resultaat te komen,’ complimenteerde de trainer van Spijkenisse zijn manschappen. Tot overmaat van ramp liep Mark Bevaart bij een bloktackle een knieblessure op en moest zich laten vervangen door Delrencio dos Reis. Hoewel SHO wat meer aan de bal was, kreeg de thuisclub de beste kans, maar Elwin Spoel miste alleen voor de Beijerlandse keeper. De Oud-Beijerlanders drongen in de tweede helft meer aan, maar de zwoegende Spijkenissers hielden de poort naar Dyron Bijl hermetisch afgesloten en waren daarnaast levensgevaarlijk in de counter. Nadat Julien Gret de kans op 1-0 had laten liggen schoot hij in minuut 78 wel raak: 1-0. ‘We hadden zelfs hoop op de overwinning, maar een medespeler kreeg nog net een voet tegen een voorzet van Geert Bakker waardoor het toch nog 1-1 werd. Het was jammer dat Julien Gret in blessuretijd nog naast schoot, anders pak je het potje toch nog uit. Al met al ben ik bijzonder trots op de wijze waarop de tien mannen het gelijkspel over de streep hebben getrokken.’

Spijkenisse: Dyron Bijl; Elwin Spoel, Eric Polet, Bart van Muyen, Jeffrey Schenk; Mark Bevaart (25. Delrencio dos Reis), Shane van den Engel, Emir Jazarovic (80. Jeffrey Duijnstee), Jerson Ribeiro; Julien Gret, Ruperto Dorothea.