Foto's: Theo van Kralingen

Rozenburg raakt verder achterop

Sport 127 keer gelezen

Rozenburg: Rozenburg is er door een 3-3 (1-3) gelijkspel tegen SVS niet in geslaagd om in het spoor te blijven van Kethel Spaland. De Rozenburgers bezetten met een achterstand van zes punten op de koploper de vijfde plaats in de derde klasse C.

‘De eerste helft was zwaar teleurstellend,’ verklaarde Rob Vuik met een tegentreffer van Isa Fakri de 1-3 achterstand bij rust. De trainer van Rozenburg moest het stellen zonder dragende krachten als Erik Don (geschorst), Kenan Ylmaz (geblesseerd) en aanvankelijk ook Jordi de Groot, die zojuist teruggekeerd van een welverdiende vakantie meteen plaats nam op de reservebank. De Groot nam na de rust de plaats in van Isa Fakri waarop de druk op het Capelse doel flink werd opgevoerd en er uiteindelijk toch nog een gelijkspel uit het vuur werd gesleept. De tweede helft zag er op het sportpark West heel anders uit. Nadat Yoeri Bak en Lennart Quak goede kansen hadden laten liggen kwamen de Rozenburgers na een fout van de doelman van SVS door Jeroen van Balen weer terug in de wedstrijd: 2-3. Het geloof in een positief resultaat groeide, hoewel er tien minuten voor tijd een vijandelijke handsbal binnen de zestien voor aan te pas moest komen om Yoeri Bak vanaf elf meter de vrije doortocht te verlenen: 3-3. ‘De ploeg heeft in de tweede helft veerkracht getoond door met hardwerken terug te komen tot 3-3.’ Rob Vuik heeft te kennen gegeven de club aan het einde van het seizoen als trainer te verlaten. ‘Ik vind het jammer, heb hier lange tijd gevoetbald, maar door een verschil van inzicht met de technische staf heb ik mijn conclusie getrokken. Het is nu zaak om het seizoen zo goed mogelijk af te maken.’ Rozenburg gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij koploper Kethel Spaland.

Rozenburg: Stefan van Asperen; Vince Lissenberg, Stefan van Es, Elroy van Seventer, Johan Don; Öner Zaiff, Isa Fakri (46. Jordie de Groot), Lester van Kaam; Yoeri Bak (85. Rick Tas), Lennart Quak, Jeroen van Balen.