Archieffoto Theo van Kralingen

Abbenbroek ligt op schema

Sport 172 keer gelezen

Schiedam: Abbenbroek ligt na de 2-5 (1-1) overwinning tegen SVV met een zevende plaats in de derde klasse D weer op schema.

‘De doelstelling dit seizoen is handhaven en daarmee zijn we met een gat van vijf punten verwijderd van de gevaarlijke twaalfde plaats,’ stelde Bert van der Lijn zich tevreden over de resultaten van zijn ploeg tot op dit moment. Abbenbroek opende op het sportpark Harga uitstekend door de Schiedamse hekkensluiter door een treffer van Danny Kanselaar op een breedlegger van Davy de Wolf al in de eerste minuut op een 1-0 achterstand te zetten. Twee minuten later kwam de thuisclub door een buitenspelgoal weer langszij: 1-1. De Abbenbroekers drongen in het tweede deel meteen aan, beten zich vast in de tegenstander en dat leverde al na enkele minuten spelen een nieuwe voorsprong op. Het was wederom Danny Kanselaar, die een afgemeten voorzet van Davy de Wolf promoveerde met een rake kopbal: 1-2. Halverwege kwam doelman Ron Verwijs bij het uitkomen ongelukkig in aanraking kwam met een Schiedammer, waarop de scheidsrechter met een goed gehoor van het thuispubliek naar de stip wees en SVV weer langszij kwam: 2-2. Uitblinker Davy de Wolf kopte zes minuten voor tijd een hoekschop van Glenn van der Graft tegen het garen, waarop De Wolf vervolgens de wedstrijd in het slot wierp door een vrije trap van Dennis Holsteijn raak te koppen: 2-4. Glenn van der Graft maakte het feestje met een fantastische lob over de keeper compleet: 2-5. Abbenbroek speelt aanstaande zondag om 14.30 uur tegen Antibarbari.

Abbenbroek: Ron Verwijs; René Moerman (60. Arjan Blaak), Ben Kremers, Jordi de Looze, Jeroen Eerland; Kai Zeegers (80. Desmond van Dorp), Jean Paul van Diggelen, Dennis Holsteijn, Glenn van der Graft; Davy de Wolf, Danny Kanselaar (80. Frank Herweijnen).