Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

Laatste bekerduel SC Botlek

Sport 581 keer gelezen

Spijkenisse - Zaterdag start de voetbalcompetitie bij de amateurs weer. Als het weer ‘voor het echt’ gaat, zal het wellicht beter gaan met de ploeg uit Spijkenisse die in de voorbereiding zeven keer speelde en slechts van YVV de Zwerver wist te winnen. Na nederlagen tegen Westlandia 2 en OVV in het district beker toernooi ging de ploeg van Rinus Schrijver vandaag opnieuw onderuit.

De oefenmeester ontbrak wegens de naweeën van een voetoperatie en werd vervangen door Dan Blokland. Er werd met 1-3 verloren van VDL, dat ook tweede klasse speelt. SC Botlek kreeg nog kansen in de beginfase. Na het missen van Jordy de Winter, gaf na ruim tien minuten De Winter de bal goed af op John Ackon, die doelman Tim Teerlink van de Maassluisse ploeg het nakijken. Hierna was het vooral VDL dat dicteerde. Na kansen voor Pleijsier en Somuncu, miste Ackon vervolgens om de tweede treffer aan te tekenen. Kort hierna stond iedereen te slapen en was het Colin Pleijsier die profiteerde en de gelijkmaker binnenschoot. Hierna ging VDL verder en in de laatste minuut voor de thee was het Juri van Es die van afstand kon binnen schieten. Kort na de rust was het invaller Nasser Abdalla die over de ver uitgekomen Tim Teerlink schoot, maar de doelman kon zich nog herstellen. John Lopes Cruz kon een bal binnenschieten voor de thuisploeg, maar de verdedigers van VDL konden een doelpunt voorkomen. Hierna gebeurde er weinig van Spijkenisser zijde en vonden de gasten uit Maassluis het wel goed. Twee minuten voor het einde ging Nicky Buuron gemakkelijk liggen en mocht Pieter Selhorst, in het verleden spelend voor Rozenburg, vanaf elf meter de eindstand bepalen op 1-3. ‘Je ziet dat eigenlijk in de gehele voorbereiding. Er wordt slecht gecommuniceerd en na rust missen we scherpte’, zegt interim-coach Dan Blokland. ‘We krijgen best wel kansen, maar die gaan er niet in. Wat vorig jaar wel lukte, gebeurd nu nog niet. We moeten wellicht direct meer scoren. We zagen al eerder tegen OVV dat als we gelijk komen, dan weten we het niet meer. Dan kom je kort voor rust achter en mis je na rust het geloof en overtuiging. We zullen daar aan moeten gaan werken zodat vertrouwen en communicatie wel gaat lopen”, is de visie van Dan Blokland. Zaterdag is een pittige opening tegen nieuwkomer Oude Maas. Wellicht is Patrick Klaris dan weer fit en Glenn Meelis is dan terug van vakantie. Ook Kevin Michilsen is dan volledig inzetbaar. Hij begon zaterdag op de bank, omdat hij ’s-Morgens was teruggekeerd van vakantie. ‘Oude Maas is een degelijke en sterke ploeg. Ze hebben een hoop kwaliteit. Zij hebben goed ingekocht en dat kan bij ons niet. Ik ben erg blij met de versterkingen, alleen die hebben nog even de tijd nodig om alles op te pakken, dat is normaal’, is de visie van trainer Rinus Schrijver.

 

Bijzonderheden:

11 John Ackon 1-0

29 Colin Pleijsier 1-1

45 Juri van Es 1-2

88 Pieter Selhorst 1-3 (strafschop)

 

Scheidsrechter Robert Jan de Mik uit
Oud Beijerland gaf gele kaarten aan Jamal Abdalla (SCO’63) en Tim Teerlink (VDL)

 

Opstelling SC Botlek:

Kevin Rijsdijk; Gerson Silva Almeida (71 Kevin Michilsen), Dave Leurs, Mick Loendersloot, Jeffrey Pols; Kenny Lopes Cruz, John Lopes Cruz, Fouad el Ouazizi (46 Nasser Abdalla); Jordy de Winter, John Ackon en Jamal Abdalla (61 Ralf van der Meer).

 

Opstelling VDL:

Tim Teerlink;, Dave Voerman, Mustafa Kaya, Fred van Maaswaal, Juri van Es; Pieter Selhorst,  Melvin Louwen, John Bekker (69 Nicky Buuron); Zekeriya Somuncu (55 Saïd Ait Rian),Rodney Remmerswaal en Colin Pleijsier.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant