Marianne Vos (archieffoto).
Marianne Vos (archieffoto).

Chantal Blaak 3e in Oostvoorne

Sport 93 keer gelezen

Oostvoorne - Chantal Blaak heeft in de 30e editie van de Profronde van Oostvoorne voor elite-vrouwen een derde plaats bemachtigd. Olympisch- en wereldkampioene Marianne Vos (foto) maakte er weer een geweldige show van.

De renster van Rabobank/Liv trok er in de finale met de Italiaanse Valentina Scandolara tussenuit en gingen samen op jacht naar de overwinning. De Koningin van het wielrennen gaf haar metgezel uit de Orica/GreenEdge formatie in de sprint geen schijn van kans.

De Zuidlandse Chantal Blaak (Specialized-Lululemon) bleek in de sprint voor de derde plaats net iets rapper dan de Zwanenburgse Amy Pieters (Giant-Shimano). De Abbenbroekse Janine van der Meer (Futurumshop.nl-Zannata) klasseerde zich als achtste en Henriette Woering (Jan van Arckel) uit Rozenburg legde beslag op de tiende plaats.

Stephan Borsboom behaalde in de badplaats zijn eerste seizoenzege bij de sportklassers. De 34-jarige renner van STMA Cycling was ertussen uitgeknepen met Emiel van Dijk (RRC de Pedaalridders). De twee Hellevoeters werkten uitstekend samen. Borsboom bleek in de sprint net iets rapper dan Van Dijk. Jan Hordijk (RRC de Pedaalridders) uit Westmaas passeerde de streep als derde. Willem Kegge uit Hellevoetsluis finishte net voor zijn ploeggenoot bij PRC Delta, Zuidlander Erik Meerkerk als negende.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant