Afbeelding
Foto: Eye Flash Fotografie

Fabio Jakobsen bezoekt PRC Delta tijdens Nationale Jeugd wielerwedstrijd.

Sport 856 keer gelezen

Spijkenisse - Tijdens de nationale KNWU jeugdwedstrtijd ‘Arie Verheij’ afgelopen zaterdag 2 april verraste Fabio Jakobsen de jonge wielrenners met een bezoek aan de wielerclub.

Op 2 april vond één van de kwalificatiewedstrijden voor het NK jeugdwielrennen plaats bij wielerclub PRC Delta. Vroeg in de ochtend verzamelden de eerste jonge renners uit het hele land zich om het parcours van PRC Delta te verkennen en warm te rijden.

Wat niemand wist is dat ook Fabio Jakobsen langs zou komen om terug te keren op het parcours waar ook hij als jonge renner vele rondes en wedstrijden heeft gereden. De jonge renners waren erg verrast en gingen graag met Fabio op de foto. Ook kregen zij fotokaarten voorzien van een handtekening van hem.

Fabio heeft niet zomaar een klik met Voorne Putten en PRC Delta. Hij is vaak te vinden in Zuidland waar ook zijn aanstaande vrouw Delore Stougje vandaan komt. Zij heeft in haar jeugd ook voor PRC Delta gereden waar ze Nederlands kampioen is geworden in de jeugdklasse. Haar opa Piet is nog wekelijks op de club aanwezig voor onderhoud aan de kantine.

Na vele foto’s, handtekeningen en tips was het dan zover. De eerste categorie begon de wedstrijd na het startschot van Fabio Jakobsen. Er werd hard gekoerst door de jongens en meiden. De volgende drie categorieën kregen ook het startschot van Fabio en bij elke aankomst liet iedereen zijn beste sprint zien. Om Fabio te bedanken voor zijn speciale bezoek aan de club kreeg hij van de jonge rondemissen Naomi en Liv (6 jaar) een presentje waarna Fabio aangaf graag nog een keer terug te komen om de jeugd te zien en te motiveren. Want ook hij is net als deze jongens en meisjes begonnen met wedstrijden rijden vanaf een jonge leeftijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant