Peter de JOng

GHVV’13 terecht onderuit bij VFC

Sport 187 keer gelezen

Het tijdstip (17.00 uur) was even wennen om te voetballen voor de competitie maar omdat de zomertijd was ingegaan, wat overigens niet echt te voelen was, kon het altijd nog in daglicht.

GHVV’13 wist vooraf dat dit een zware wedstrijd zou worden en minimaal een gelijkspel zou al lekker zijn. Na de aftrap was het eigenlijk al duidelijk wat voor tactiek beide ploegen gingen spelen.

GHVV’13 liet het spel aan VFC om zelf via de snelle omschakeling te proberen om het doel van VFC te bereiken. Dat lukte in de eerste 20 minuten goed en door in de 19e minuut op voorsprong te komen via Ken Luyendijk leken er mogelijkheden te liggen voor de ploeg van Rob Vuik. VFC had toen al kleine kansjes gekregen maar toen stond Erwin van Trigt op zijn post of het vizier stond niet scherp. Maar in de 39e minuut was daar toch de gelijkmaker via een corner; de bal glipte uit de handschoenen van Erwin en de spits van VFC was er het eerst bij om de gelijkmaker op het bord te zetten. GHVV’13 was even zoekende en VFC profiteerde optimaal want twee minuten later stond de thuisploeg op 2 - 1.

De rust was bereikt en beide ploegen konden aan de thee om de 1e helft door te nemen.

VFC kwam beter uit de kleedkamer dan GHVV’13 want in de 55e minuut en de 56e minuut schoot de thuisploeg de wedstrijd op slot.  Even leek het er op of GHVV’13 nog gas wilde geven maar het was niet genoeg om VFC te verontrusten. De fut was er bij de meesten van GHVV’13 wel uit. Toen de 5 - 1 werd gemaakt in de 78e minuut was iedereen er al klaar mee en de laatste 12 minuten gebeurde er niets meer.

Een grote nederlaag voor de mannen die ze niet echt konden gebruiken. Er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden en zeker de komende twee wedstrijden die nu wel heel erg cruciaal worden. Komende week thuis tegen Rijnmond Hoogvliet Sport en die week erop tegen VDL. die allebei 2 punten meer hebben.