Nienke Kros  heerst in paalzone, terwijl een aanval wordt opgezet achter de korf.
Nienke Kros heerst in paalzone, terwijl een aanval wordt opgezet achter de korf. Foto: Olympia

Volhouder Olympia wint duidelijk

Sport 429 keer gelezen

Afgelopen weekend stond de inhaalwedstrijd tegen Sperwers in Rotterdam-Zuid op het programma. Een week eerder werd thuis tegen dezelfde tegenstander met 16-13 gewonnen. Gaan voor hetzelfde kunstje is het credo, maar dan minder moeizaam. Met hetzelfde achttal werd begonnen. Laat maar zien dat jullie het als team beter kunnen doen, was de drijfveer. ‘Wordt de winst vandaag binnen gehaald dan is er een kans dat Olympia opgaat voor de play offs voor promotie naar de tweede klasse. Dan moet volgende week Triade verliezen bij Sperwers of wij gewoon minimaal een puntje pikken van koploper Conventus in Zwijndrecht. Eerst maar eens deze wedstrijd spelen.’

Met een snelle afstandsknaller van Iwan van de Wacht was het begin direct lekker. Er ontspon zich een eerste helft die tot 8 minuten voor de rust gelijk op ging. Met twee damesdoelpunten aan Sperwers zijde tot 3-3 was het even wennen, want als de dames van Sperwers mee gaan scoren met het herenkwartet van Sperwers, dan maakt het hun een extra lastige tegenstander. Mede doordat Ilona van de Wacht bij deze dame de teugels aantrok, bleef het hierbij. Olympia was gedreven. En hield dit ook de gehele wedstrijd vol. Dit maakte dat Sperwers bij 7-7 langzaamaan moest capituleren voor de dadendrang van Olympia. Via 7-9 werd er gerust bij een 8-10 voorsprong.

Het was zaak voor Olympia om als team te blijven spelen. Gericht op het team en vooral niet op de matige scheidsrechter, die veel te veel fysieke duels toe liet of het gewoon niet zag. Liever moet hier natuurlijk geen aandacht aan besteed worden, maar dit was wel bepalend voor de sfeer binnen de lijnen. Op een incident hier en daar is het gelukkig niet uit de hand gelopen.

In tweede helft bleef Olympia zoals gezegd gedreven. Nimmer kwam hier een dipje in. Het was wachten op de beloning. En deze kwam. Verdedigend bleef het scherp, maar nu vielen de doelpunten ook makkelijk. Olympia liep via 8-11, 9-11 uit naar 9-15 16 minuten voor tijd. Je voelde aan alles dat de wedstrijd gespeeld was. Helaas werd het aanvallend wat rommelig. En dat maakt dat ze de 20+ doelpunten niet gehaald hebben. Het laatste doelpunt aan Olympia zijde viel 5 minuten voor tijd na de 11-15. De dienstdoende scheidsrechter floot af bij een verdiende overwinning en eindstand van 11-16.

Een derde winst op rij. Coach Lorenz Cafferata was blij met het constante niveau van de wedstrijd. Hij heeft een strijdend Olympia 8-tal gezien. Een team wat vol hield en het momentum dik verdiend naar zich toe trok. Het zegt heel veel over het achttal binnen lijnen vandaag als je Wim Kooijman, Pjotr van Deursen, Lottie Aalbregt en Fenne Oranje op de reservebank weet te houden.

Deze week de laatste reguliere speelronde tegen koploper Conventus in Zwijndrecht. Wie weet is een stunt mogelijk. De wedstrijd vangt aan om 20.30 uur.

Het tweede won zijn wedstrijd ook. Met A junioren die de lege gaten verdienstelijk opvulden, werd de zege tegen PKC 7 uit Papendrecht binnen geharkt. Waar uit nog door een schaarste aan doelpunten werd verloren, trok Olympia 2 nu wel aan het langste eind. Dit kwam mede doordat sterkhouders van PKC aan banden werden gelegd. Hierdoor een verdiende eindstand van 14-10.

Komend weekend wacht ook voor Olympia 2 nog een laatste zaalwedstrijd. Dan moet Olympia ook tegen hun koploper uit de poule. Er wordt aangevangen om 13.10 uur tegen Dijkvogels in Maasdijk.