Afbeelding
stock

Gelijkspel voor De Kempvis

Sport 47 keer gelezen

Afgelopen zaterdag speelden de dames van de Kempvis tegen het derde team van ZPB. Opnieuw waren er wisselingen in de vaste basis vanwege het ontbreken van ditmaal Divera Bakker en Melissa Huurman.

In de eerste periode brachten Rebecca Imholz, Annouska Kans, Nina Vermeer en Annelot Klaasen op vrij eenvoudige wijze de voorsprong op 4-1. ZPB die hierop de speelstijl wijzigde en pressing begon te spelen met name op Nina Vermeer, wist in de tweede periode terug te komen tot een 6-5 (met één treffer door de debuterende Romy Smaling van afstand). Coach Koos Smeding zag dat de dames van de Kempvis ondanks de pressing de bal veelvuldig via het drukbezette midden bleven spelen. ‘Door veelvuldig balverlies en slim uitgespeelde counters van ZPB gaven we hier onnodig veel weg van onze goede start in korte tijd.’ In de derde periode was er een prominente rol voor de scheidsrechter. Met vier uitsluitingen aan de kant van Kempvis, wist ZPB hier maar een mogelijkheid van te verzilveren en wist Nina Vermeer opnieuw te scoren. (7-6). Omdat Annouska Kans na drie persoonlijke fouten niet meer mocht spelen, brak een zware laatste periode aan waarin ZPB alles op alles zette en tot een 9-8 voorsprong kwam met nog maar 51 seconden op de wedstrijdklok. Opnieuw bewees Zoë Pons haar waarde door haar hoofd koel te houden en met een gericht schot een gelijkspel veilig te stellen.

Keepster: Mieke Fransen, speelsters: Annelot Klaassen(2), Merel Corpelijn (1) Rebecca Imholz , Nina Vermeer (3), Annouska Kans(1), Zoë Pons (1), Maaike Diepenhorst en Romy Smaling (1)

Uit de krant