Foto's Peter de Jong
Foto's Peter de Jong

Spijkenisse verstevigt koppositie

Sport 102 keer gelezen

Spijkenisse: Spijkenisse heeft afgelopen zaterdag een pittige kluif gehad aan Alblasserdam. De Spijkenissers bleken niet in staat om de compact spelende Alblasserdammers uit elkaar te spelen. De twee verliespunten hebben geen gevolgen, want naaste belager SHO verloor op Zeeuws-Vlaanderen met 2-1 van het in nood verkerende Zaamslag. ‘Alblasserdam speelde goed georganiseerd, waartegen wij niet in staat waren om de muur te doorbreken,’ aldus Peter Wubben.

Spijkenisse begon toch goed, want Ruperto Dorothea zette meteen druk op de onzeker uitverdedigende Alblasserdammers, ontfutselde één der spelers de bal waarop hij slechts hoefde binnen te tikken: 1-0. De wedstrijd leek in slaap te sussen, maar op slag van rust kreeg Alblasserdam een vrije trap toebedeeld, waarop een Alblasserdammer zich achter de bal zette en deze tot ontluistering van velen in de verre hoek joeg: 1-1. ‘Het was de eerste keer dat zij voor ons doel verschenen, maar wel het volle rendement eruit haalde.’ Spijkenisse probeerde de Alblasserdamse muur in het tweede deel te slechtten, maar moest heel lang wachten eer de eerste kans zich voordeed om de score te openen, maar Jazzy Adams schrok kennelijk van de kans, want de voormalige topscorer schoot de bal naast. ‘We hebben een ruime marge, maar zullen alert moeten blijven om niet nog een keer tegen een misstap aan te lopen,’ besloot Peter Wubben, die volgend seizoen weer kan beschikken over de eigen jeugdspelers Julien Gret, Jazzy Adams, Etienne Mariana, Dyron Bijl en de nieuwe aanwinst Mark Bevaart (ASWH). Spijkenisse speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur in Kinderdijk tegen De Zwerver.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Elwin Spoel, Eric Polet, Jeffrey Schenk, Stefano Zevenbergen; Jesse Schotman (75. Jazzy Adams), Shane van den Engel, Djoeian Sarkam (55. Breuklin Almeida); Ruperto Dorothea, Emir Jasarevic (80. Jorn Berkelaar), Julien Gret.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant