Foto's: Theo van Kralingen

Vovero verrast zichzelf met overwinning tegen Krimpen

Sport 81 keer gelezen

Rozenburg: De volleyballers van Vovero hebben in De Rozet een verrassende en belangrijke 3-1 (25-20, 25-15, 23-25, 25-20) overwinning geboekt tegen City Bril Krimpen 4. De Rozenburgers hebben daarmee in de strijd tegen degradatie vanuit de regio eerste klasse A vier belangrijke punten mogen bijschrijven. Vovero bezet de achtste plaats, nipt boven de regioclubs Bernisse en Volley Voorne. ‘We hebben een leuke wedstrijd gespeeld, waarin het collectief de boventoon voerde, dat in tegenstelling tot in diverse voorgaande wedstrijden,’ stelde coach Marianne Sannes zich tevreden met de belangrijke punten en het vertoonde spel

Vovero nam meteen de voorsprong, sloeg de eerste de beste Bril aanval af. ‘Steven en Folkert kwamen er nu wel door, evenals Michael.’ De tweede set verliep net als in set één volgens het boekje. De Rozenburgers werden in de derde set wat slordiger, kwam met 18-22 achter, maar ondanks de inhaalrace, was setverlies onontkoombaar: 23-25 (2-1). ‘De foutenlast van ons bracht hen de punten, terwijl wij de laatste set met goed aanvalspel zelf afdwongen,’ aldus besloot Marianne Sannes haar visie. Bij Vovero maakte Niek Vos na een lange periode zijn rentree in het team. De Rozenburgers bekeren aanstaande zaterdag om 16.00 uur in De Dijk in Dordrecht tegen AVVA

Vovero (mannen): Steven, Folkert Staalduinen, Michael Burger, Tycho Bavelaar, Adrie van der Born, Michel Taillie (aanvoerder), Laurens Siddré (libero), Brian Zonneveld, Niek Vos.