Volleybalsters Bernisse leiden duur puntverlies

Sport 127 keer gelezen

Heenvliet: De volleybalsters van Bernisse hebben in De Witte Oliphant met een 3-2 (18-25, 26-24, 25-17, 21-25, 15-11) overwinning tegen Intermezzo twee dure punten laten liggen betreffende de race om de titel in de tweede klasse A. De koplopers Erasmus Volley 2 en Hou Stand wonnen beiden met 4-0 van respectievelijk DVO 3 en Yum 2. De Heenvlietsen bezetten op 5 punten van Erasmus en 3 punten van Hou Stand de derde plaats. ‘Het was een slechte wedstrijd, zijn in de eerste helft zelfs weg geserveerd,’ baalde coach Edwin Ooms. ‘We stonden ook in tweede set met 4-14 achter, waarop ik tijdens de time-out heb gezegd dat we zo niet door konden gaan.’ Het geloof keerde na een goede serie punten weer terug bij Bernisse dat de forse achterstand vervolgens omboog in een 26-24 setwinst. Het lek leek boven, want de derde set werd met een sterk spelende Aletta van der Ploeg een gemakkelijke prooi: 25-17 (2-1). De vrouwen van Bernisse dachten de vierde set even binnen te halen, doch liepen met een 21-25 score tegen een deceptie aan. De vijfde set werd uiteindelijk met 15-11 gewonnen, zodat Bernisse na vijf sets als troost aan de gunstige kant van de score bleef: 3-2. ‘We hebben één van de mindere wedstrijden van het seizoen gespeeld.’ Bij Bernisse ontbraken de geblesseerde Gizelinde van der Zee, Yolanda Baumann (werk) en Charlin van der Stoep (ziek). De Heenvlietsen spelen vanavond (dinsdag) om 19.30 uur de topper in De Witte Oliphant tegen koploper Erasmus.

Bernisse (vr.): Patricia Smits, Eugenie Verweel, Jolanda Pols, Sanne de Gier, Belinda Verweel, Lisenka Brons, Aletta van der Ploeg, Truus Verhoef.