Andre van de Wacht rondt af, terwijl Esmay van de Akker en Naomi van de Water toekijken.
Andre van de Wacht rondt af, terwijl Esmay van de Akker en Naomi van de Water toekijken. Foto: Olympia

Olympia speelt verdienstelijk tegen titelfavoriet

di 30 nov 2021, 14:00 Sport

Zwijndrecht - Olympia speelde de eerste zaalwedstrijd van het seizoen in Zwijndrecht tegen Conventus, die met muziek en een livestream de wedstrijd nog een beetje sfeer probeerde te geven.

Olympia acteert in zaal een niveau hoger als op het veld. Dat het zwaar wordt in deze pittige poule staat als een paal boven water.  Olympia trad aan zonder de geblesseerde Ilona van de Wacht, maar gelukkig wel weer met de herstelde Andre van de Wacht. Ook Esmay van de Akker is erbij gehaald vanuit Olympia 2. Dit omdat o.a. Naomi van de Water stopt met korfbal vanwege een zwangerschap.

De ploeg moest duidelijk wennen aan de derde klasse. Olympia werd van het kastje naar de muur gestuurd in het eerste kwartier. Conventus kon frank en vrij en in een hoog tempo spelen. Met te snel en slecht genomen schoten speelde Olympia Conventus volledig in de kaart. Bij 10-3 en een broodnodige time out verder begon Olympia wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Bij een 11-5 ruststand was het zaak om de wedstrijd anders te benaderen. Langzaam aan kon Olympia steeds meer en sneller aanvallen onderbreken van Conventus. Olympia verkoos ook het meer en geduldig kiezen van momenten i.p.v. te hoog baltempo en snel genomen kansen. En dat werkte. Sterker nog. Olympia won de tweede helft. Olympia scoort mee. Om daarna zelfs het initiatief over te nemen qua scoren. Met een eindstand van 22-18 mag Olympia voor nu tevreden zijn. 

Uit de krant