Zwakke eerst helft nekt GHVV’13

Sport 435 keer gelezen

Zuidland - Iedereen was het er zaterdag in Zuidland over eens, dat zo’n mooie wedstrijd zonder publiek zonder is voor de clubs. Geen emotie langs de velden die kan overslaan naar de spelers. Helaas kan niemand er wat tegen doen, dus was er algemene berusting.

De eerst helft was voor Zuidland die GHVV’13 direct vast zette en de Guldeland bewoners geen moment in hun spel liet komen. Het eerste half uur was het dan ook druk voor het doel van Erwin van Trigt maar die wist met knappe reddingen het doel schoon te houden. Op het half uur was er de eerste kans voor GHVV’13. Na een snelle counter was het Ferry van der Spuij die die kans miste. Langzaam werd het spel van Zuidland onnauwkeuriger en GHVV’13 kon zich een beetje mengen in de strijd. Toch bleef de thuisclub de betere ploeg en bleef ze druk zetten op de verdediging van GHVV’13 . Balverlies op het middenveld vlak voor de rust (bleek later) was cruciaal voor de wedstrijd. Zuidland profiteerde optimaal en Neal van Buren stond vrij in de vijf meter en faalde niet. Hij bracht Zuidland op 1 - 0, dat tevens de ruststand was.

De tweede helft toonde een agressiever GHVV’13 die nu op haar beurt direct druk zette op de verdediging van Zuidland. De thuisploeg was de weg kwijt en het leek een kwestie van tijd dat de gelijkmaker ging vallen. Kleine kansen maar ook grote kansen kreeg GHVV’13 om de wedstrijd te keren maar doelman Melvin Nagy stond doelpunten in de weg. Ferry van der Spuij was het dichtstbij de gelijkmaker maar hij raakte de paal. De bezoekers gingen 1 op 1 spelen om toch nog iets te forceren met het risico dat Zuidland de 2e zou gaan maken.

De wedstrijd liep tegen het einde en het spel werd er niet beter op en na 94 minuten floot de scheidsrechter af voor het einde. Een zure nederlaag voor GHVV’13 maar de wedstrijd is gewoon 90 minuten en niet minder.

Komend weekend speelt GHVV’13  thuis tegen het Schiedamse HBSS. Aanvang 14.30 uur.