Bernisse sluit jaar met zege uitstekend af

Sport 98 keer gelezen

Melissant: Bernisse heeft het jaar 2013 uitstekend afgesloten door Melissant op eigen bodem een verrassende 2-4 (1-1) nederlaag toe te dienen. De Bernissers, die met de voorgaande resultaten tegen NTVV (2-2), Zwartewaal (1-1), Herkingen ’55 (3-2) al vier wedstrijden op rij ongeslagen zijn, hebben zich door deze zege op een gedeelde achtste plaats genesteld op drie punten van Stellendam dat op plaats vijf staat in de vierde klasse F. ‘Deze overwinning is zo vlak voor de feestdagen meer dan welkom,’ liet de gelukkige Peter Hoek weten. ‘De groep gaat nu met een goed gevoel de tweede competitiehelft in. Het resultaat tegen Melissant mag voor velen verrassend zijn, maar gelet op diverse wedstrijden, waarin wij onszelf veel te kort hebben gedaan, wist ik dat een overwinning in Melissant mogelijk was.’ Het begin van de wedstrijd bracht weinig hoop in Bernisser harten, want Jordy van den Berg torpedeerde al vijf minuten spelen binnen het beruchte zestienmetergebied een tegenstander, waarop Melissant de strafschop onhoudbaar achter doelman Mitchel Dekker kogelde: 1-0. De bezoekers herpakten zich en dat resulteerde vlak voor rust in de verdiende gelijkmaker van Michael van der Velden, die een getoucheerde voorzet van Frank Noordzij tegen het garen werkte: 1-1. Peter Hoek wees zijn spelers erop dat er met nog meer scherpte een resultaat neergezet kon worden. De snelle en behendige Michael van der Velde liet daar diverse verdedigers in het gras bijten. Na een uur spelen leidde het offensief tot een treffer van Youri Dubois, die na een pass van Michel Hiwat zijn tegenstander en vervolgens de doelwachter van Melissant passeerde: 1-2. De ploegen bleven aan elkaar gewaagd, maar een onverwachte uithaal van een Flakkeeenaar een kwartier voor tijd bleek te machtig voor Dekker: 2-2. Melissant rook, opgejuind door het thuisfront, zijn kans, maar Ricardo Schefferlie, die de licht geblesseerde Youri Dubois na diens treffer was komen aflossen, zou zich ontpoppen als de grote man, want de invaller bezorgde zijn ploeg tien minuten voor tijd in een tijdsbestek van drie minuten met twee voltreffers drie punten: 2-4. ‘Deze overwinning was een waar kerstgeschenk. Het seizoen kan best nog leuk worden,’ aldus Peter Hoek

Bernisse: Mitchel Dekker; Raynor Slump, Niels Molendijk, Roman Pardon, Jean Paul Kers; Frank Noordzij (75. Sjoerd van Trigt), Erik Hoek, Jordy van den Berg (55. Joris Bontenbal); Michel Hiwat; Michael van der Velden, Youri Dubois (61. Ricardo Schefferlie).