Spivo bezorgt ook Sittardia nederlaag

Sport 72 keer gelezen

Spijkenisse: De volleybalsters van Spivo hebben zich in de tweede divisie D op de vierde plaats genesteld door in de sfeervolle Den Oert opponent Coach/VC Sittardia een 3-1 (25-13, 25-17, 25-19, 24-26) nederlaag te bezorgen en naaste concurrent Mikro/Electro Roosendaal na een 0-4 nederlaag tegen koploper Hands Up zag duikelen naar de vijfde plaats. Het verschil met de eerste drie clubs (Hands Up, Volley Meerkerk en Havoc) is iets te groot, maar het gaatje die de Spijkenissers op Mikro hebben geslagen bedraagt nu 3 punten. ‘We hebben met een prima servicedruk, een goed blok en aanvallende kracht heel goed gespeeld,’ verklaarde Ronald Lacroes. ‘De meiden waren gretig, wilden de ballen zo snel mogelijk naar de grond brengen waarmee zij Sittardia volledig declasseerden. Kortom, het krachtsverschil was dusdanig groot, dat het jammer was dat we de laatste set hebben moeten prijsgeven.’ De technische staf werd in de afgelopen week geconfronteerd met een aantal kopzorgen, daar Mariska Hommels en Tessa Martherus tijdens de training vervelende blessures opliepen. ‘Mariska ging dinsdag door haar enkel, werd vervolgens elke dag behandeld en zo op tijd klaargestoomd voor de wedstrijd tegen Sittardia, evenals Tessa. Zij ging donderdag door haar enkel, maar ook zij was gelukkig op tijd speelklaar.’ Spivo draaide in de eerste twee sets als een trein, maar moest in set drie toch aan de bak om een 10-16 achterstand weg te werken. ‘We begonnen slordig, boden de tegenstander te veel ruimte waardoor zij de voorsprong konden pakken. Maar door een sterke service, een goed blok en set-up konden we vanuit het midden weer toeslaan en liepen we er toch weer overheen. We hadden ook graag de vierde set willen binnenhalen, maar door servicefouten en aanvallend “niet door willen halen” hebben we eigenlijk de vierde set nipt uit ons handen laten glippen. Jammer, maar al met al ben ik dik tevreden,’ aldus Ronald Lacroes. Spivo wacht aanstaande zaterdag een krachtproef tegen titelkandidaat Volley Meerkerk ’95, dat zeker zal worden aangemoedigd door de fanatieke aanhang in De Linde. De aanvang is om 17.45 uur.

Spivo: Laura Kerkhof, Mariska Hommels, Jill van Rhee, Janny Plomp, Sanne Kegel, Kim Kegel en libero Tessa Martherus. Rianne van der Stelt kwam ook in actie.