Afbeelding
Foto: PR

Stuivertje wisselen aan kop in KIA Eredivisie Heren

Sport 258 keer gelezen

Spijkenisse - Door de ruime zege van Sportverlichting.com Suthwalda en de grote nederlaag van Life & Finance Spijkenisse is er stuivertje gewisseld aan kop van de ranglijst. Nieuwerkerk heeft de weg naar boven ingezet en maakt ook nog kans op de finale.

Life & Finance Spijkenisse – Nieuwerkerk 1-5
Maar liefst vier van de zes partijen gingen naar de maximale drie sets. Telkens was het het bezoekende Nieuwerkerk dat aan het langste eind trok, waardoor Life & Finance Spijkenisse slechts één punt aan het treffen overhield.

Alle singles leverden een punt op voor Nieuwerkerk. Alban Meuffels versloeg Thorsten Sollie. Bart van den Berg rekende af met Glenn Smits. Stephan Fransen sloeg zich langs Jannick Lupescu en Jeroen Camferman zette Matthew Pierot opzij.

In het eerste dubbelspel sleepte het koppel Smits/Vergeer pas het eerste punt voor het thuisteam binnen. Het zou ook het enige punt zijn dat Life & Finance Spijkenisse zou overhouden aan speeldag 4. Meuffels en Patrick Speelman wonnen namelijk het laatste dubbelspel in een matchtiebreak van Sollie en Stefan Weeda.

Standen:

Stand na speeldag 4
Sportverlichting.com Suthwalda 18 punten
Life & Finance Spijkenisse 15 punten
Lewabo Huisman Groep 13 punten
Nieuwerkerk 10 punten
Leimonias FDJ Advocaten 8 punten
Heerhugowaard 4 punten
Muller Bouw de Pettelaer    4 punten

Programma speelronde 5
Nieuwerkerk - Muller Bouw de Pettelaer
Sportverlichting.com Suthwalda - Life & Finance Spijkenisse
Heerhugowaard - Leimonias FDJ Advocaten

Life & Finance Spijkenisse 1: Thorsten Sollie, Glenn Smits, Jannick Lupesco, Matthew Pierot, Boy Vergeer en Stefan Weeda

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant