Foto's: Ben van Bloppoel
Foto's: Ben van Bloppoel

Zuidland behaalt eerste overwinning

Sport 72 keer gelezen

Zuidland: De vreugde was groot bij de supporters op het sportpark Groot-Nibbeland nadat hun Zuidland de 1-0 (0-0) overwinning tegen titelkandidaat SHO over de streep had getrokken. Runell Martis was de gevierde man in de Spuiderby, want hij mocht zich vijf minuten voor tijd na een fraaie individuele actie en een raak schot uit een onmogelijke hoek laten huldigen als matchwinnaar. De eerste overwinning in de eerste klasse ooit zat er al een tijdje uit te komen. Het spel was er ook naar, maar de krenten in de pap bleven vooralsnog uit, tot afgelopen zaterdag. ‘Na vier fantastische wedstrijden was dit niet onze beste wedstrijd, maar winnen deze wel,’ straalde Tom Larssen. ‘Dat we tegen SHO winnen is dubbel mooi, we klimmen nu zelfs enkele plaatsen en gaan zeker nog meer punten pakken. Ik heb altijd gezegd dat deze ploeg niet zal degraderen, daar spelen we als een waardige eersteklasser gewoon te goed voor.’ Zuidland, dat het op Groot-Nibbeland moest stellen zonder de geschorsten Corlyzon Bazoer en Robin Michilsen, Maurice Wolters (vakantie) en de tijdens de donderdagavondtraining met een hamstringblessure uitgevallen Robin van Buren, speelde tegen SHO met Patrick Montero, Patrick Alimasi en Aron van der Steen met een geheel nieuw middenveld een gedreven wedstrijd. De Zuidlanders hebben snel geleerd, want na een moeizaam begin van gemakzucht straalde de ploeg evenals in de laatste vier wedstrijden ook nu tegen de Oud-Beijerlanders een enorme werklust uit, gespeend van een uitstekende wedstrijdmentaliteit. Patrick Alimasi was de grote uitblinker op het middenveld.

De wedstrijd was niet mooi, maar spannend des te meer en kansen over en weer. Halverwege de tweede helft zag een speler van SHO rood, waarop Zuidland wat meer speelruimte kreeg. Vijf minuten voor tijd veerde iedereen, die de Slanders een warm hart toedragen op, toen de grillige Runell Martis het op de heupen kreeg, twee Beijerlanders het bos instuurde en vervolgens uit een onmogelijke hoek uithaalde voor 1-0. SHO moest komen, gaf zich niet gewonnen, maar het was Zuidland met een puike Frank Molendijk achterin aan het hoofd, dat in de omschakeling nog drie kansen kreeg om de zege veilig te stellen. Robin van Leeuwen hield zijn ploeg in de zinderende slotfase met een tweetal reddingen overeind. ‘We hebben de ruimtes klein gehouden, waardoor SHO wel balbezit had, maar zeker in het eerste halfuur niet bij ons in de zestien is geweest. Het krediet, dat we eerder niet kregen hebben we nu verdiend, hebben daarbij ook de laatste plaats verlaten. Ik heb de jongens gezegd dat we met deze instelling nog veel punten gaan pakken,’ besloot Tom Larssen. Bij Zuidland maakte Ramon van de Bie na zijn beenbreuk als invaller zijn rentree in de hoofdmacht. Zuidland heeft de laatste plaatsen over gedaan aan hekkensluiter Zaamslag en Nieuw-Lekkerland.

Zuidland: Robin van Leeuwen; Mark Snijder, Frank Molendijk, Marcel van den Berg, Roy van Vugt; Patrick Montero, Patrick Alimasi, Aron van der Steen; Runell Martis, Jeffrey Duinstee, Clint van de Veerdonk (75. Ramon van de Bie).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant