Vovero heerst in derby tegen Bernisse

Sport 95 keer gelezen

Rozenburg: De volleyballers van Vovero hebben de derby tegen Bernisse met een klinkende 4-0 (25-17, 25-22, 25-18, 25-17) overwinning afgesloten. Daarmee hebben de Rozenburgers in de regio eerste klasse A bezit genomen van de vijfde plaats met uitzicht op een klassering bij de eerste drie. De Bernissers staan op plaats acht met nog drie verenigingen onder zich. De Rozenburgers waren in De Rozet op een moeizame tweede set na heer en meester en gaven de Heevlieters nauwelijks een kans om in de wedstrijd te komen. Slechts in de tweede set koesterde het team van playing/coach Edwin Ooms enige hoop, maar de voorsprong van 14-18 en 20-21 werd in de finale van de set volledig teniet gedaan en werd vervolgens met 25-22 verloren. ‘We hebben een heel slechte wedstrijd gespeeld, waarin de pass totaal niet uit de verf kwam,’ baalde Ooms van de teleurstellende partij van zijn ploeg. ‘We werden bij vlagen zelfs weg geserveerd met telkens een serie van vijf of zes punten. Deze wedstrijd moeten we maar zo snel mogelijk vergeten.’ Twee deuren verderop was de stemming een stuk vrolijker. ‘We hadden na de 4-0 nederlaag eerder in de week tegen City Bril Krimpen nog iets goed te maken,’ straalde de goed geluimde Marianne Sannes. De coach van Vovero zag haar ploeg in set één meteen toeslaan, kreeg bij 17-10 weliswaar even een terugslag, maar haalde de openingsset toch met 25-17 binnen: 1-0.

De tweede set met de jonkies Brian Zonneveld en Sander Trijzelaar in de ploeg verliep een stuk stroever. ‘Bij 14-18 en 20-21 hebben we de set door een tomeloze inzet en karakter toch nog over de streep getrokken,’ verklaarde de coach van Vovero de setwinst. ‘We zijn in de derde set met een goede servicebeurt van Michael Burger en de vierde set na een slap begin netjes uitgeserveerd door Folkert van Staalduinen geen moment in gevaar geweest.’ Peter Doorduin was met nagenoeg een honderdprocent score de grote uitblinker van Vovero gevolgd door de veel scorende middenaanvaller Steven van Woerkom. Vovero moest het stellen zonder Niek Vos. Bij Bernisse ontbraken Jaco Zaal en Bas Vermeul.

Vovero : Adri van der Born, Michel Taillie (aanvoerder), Peter Doorduin, Sander Trijzelaar, Folkert van Staalduinen, Michael Burger, Brian Zonneveld, Steven van Woerkom, Laurens Siddré.

Bernisse : Edwin Ooms, Sander van Linschoten, Coert de Gier, Freddy Koetse, Roderick van Heiningen, Onno van der Knaap, Ad de Wilde.