OHVV kan JHR een uur bijhouden

Sport 70 keer gelezen

Oudenhoorn: OHVV zakt steeds verder weg nu ook de staartwedstrijd op het sportpark aan de Eeweg tegen JHR met 1-4 (1-1) verloren is gegaan. De formatie van Peter Marcel Nauta is nu afgezakt naar de laatste plaats in de tweede klasse D. ‘De ploeg heeft vooral in de eerste helft keihard gewerkt, verdiende in die fase ook meer, maar nadat David (Keijzerwaard, DR) er halverwege de tweede helft bij een 1-1 stand werd uitgestuurd knapte er iets in de ploeg,’ verklaarde de trainer van OHVV de nederlaag nader. De Oudenhoornaars, die hard werkend en met goede aanvallen JHR onder druk zetten, namen na twaalf minuten spelen door Slavisa Milojevic, die een verlengde kopbal van Wesley Meuldijk meteen op de schoen nam, de leiding: 1-0. De Rotterdammers namen met goedkeuring van de op de counter loerende geelhemden het initiatief over. Na een half uur spelen viel wel de onverwachte gelijkmaker door Sergio Varela: 1-1. ‘Je zag meteen de teleurstelling, maar de draad werd toch weer opgepakt.’ Vlak voor rust kreeg Brian van Dam een uitstekende kans, maar hij schoot één op één de bal schuin voor de goal in het zijnet.

Direct na rust verscheen Raymond Berkman oog in oog met de Rotterdamse doelverdediger, maar hij tilde de bal op de lat. ‘Het moment vlak voor en direct na rust bleken wel bepalend voor de wedstrijd. Sta je in de middenmoot, dan vallen die ballen gewoon binnen, maar nu er net buiten. Daarna zakte het peil en voelde je aan dat het fout zou gaan.’ OHVV kreeg halverwege de tweede helft opnieuw een tegenslag te verwerken toen David Keijzerwaard bij een hoekschop de bal uit de handen wilde nemen van de doelman, maar deze met een ferme zwaai Keijzerwaard tegen de reclameborden liet belanden en de doelman vervolgens zelf als een stervende zwaan ter aarde stortte. Het gevolg was dat David Keijzerwaard met rood mocht inrukken en dat de “schreeuwer” er met geel afkwam. ‘David was net ingevallen, die jongen was net terug van een langdurige blessure en deed eigenlijk niets bijzonders. De scheidsrechter was kennelijk onder de indruk over het regelmatige geschreeuw vanaf de JHR-bank bij elke overtreding. Toen ik de scheidsrechter wilde vragen om uitleg van het futiliteitje en ik hem vertelde dat David langdurig geblesseerd is geweest, gaf de scheidsrechter aan daar geen boodschap aan te hebben. Dat kan, maar daarbij stond hij me gewoon in het gezicht uit te lachen. De KNVB heeft het dan over normen en waarden, maar zij mogen sommige scheidsrechter als deze man, die ook een voorbeeldfunctie heeft en dus niet op een voetbalveld thuishoort, ook wel eens gaan doorlichten,’ aldus de teleurgestelde en gebelgde Peter Marcel Nauta. De tien Oudenhoornaars bewogen zich vervolgens als verslagen honden over het veld. Dat achtereenvolgens Fouad Zaroual (2 keer) en Dennis do Rosario uit een strafschop er 1-4 van maakten was een logisch gevolg van de nederlaag. ‘De ploeg heeft afgelopen week uitstekend gespeeld tegen zaterdageersteklasser Sliedrecht. We verloren weliswaar met 0-4, maar het had evengoed 3-4 kunnen zijn. Dat vertrouwen namen we mee voor deze wedstrijd, maar is nu even zoek. De ploeg heeft keihard gewerkt, maar we hebben nu eenmaal geen vechtmachine. De trainingsopkomst is weer goed, we komen er weer bovenop. Ik baal van de nederlaag en vooral de rode kaart voor David, maar we gaan het redden,’ aldus Peter Marcel Nauta. Een lichtpuntje bij OHVV is dat Jan Kees den Hartog zijn eerste competitiewedstrijd in het tweede heeft gespeeld. Verder ontbraken de geblesseerde Patrick van Dorp en Berry de Ridder en Thomas Biesheuvel vanwege werkzaamheden.

OHVV: Rick Groenendijk; Jerreld Paskald, Mike Hoendersloot, Stefan Berkman (75. Ernest Vermaat), Chris Peters; Slavisa Milojevic, Michiel Tange; Andy Kruik (60. Gijs Vermeer); Raymond Berkman (60. David Keijzerwaard), Wesley Meuldijk, Brian van Dam.