Afbeelding

Rozenburg in evenwicht met Leonidas

Sport 124 keer gelezen

Rotterdam: Yoeri Bak was bij Rozenburg de grote man, maar ondanks zijn twee treffers en een assist moesten de Rozenburgers zich in Rotterdam tegen Leonidas tevreden stellen met een 3-3 (1-0) gelijkspel. Door dit resultaat huist de club van het sportpark West samen met Hellevoetsluis en NSVV op de gedeelde laatste plaats. ‘We hadden moeten winnen,’ vond Rob Vuik. ‘We hebben heel de tweede helft gedomineerd, hadden de overwinning ook verdiend, maar Nick de Bil schoot vlak voor tijd tegen een speler op waarop zij door counterden naar 3-2. In plaats van 2-3 werd het 3-2. Achteraf mogen we dan nog van geluk spreken dat Yoeri Bak direct na de aftrap weer 3-3 maakte.’

Rozenburg begon niet goed aan de wedstrijd, want na één minuut spelen lag de bal door een treffer van Gregory Doesburg al achter doelman Stefan van Asperen: 1-0. Direct daarop verzuimden Nick de Bil en Atif Boujddayn in riante posities de plooien weer glad te strijken. Het spel speelde zich vervolgens voornamelijk af tussen de zestienmeter gebieden. Vlak na rust was er zowaar meeval voor Rozenburg, toen één der Rotterdammers hands maakte en Yoeri Bak mocht aanleggen voor 1-0. Tien minuten later kwamen de rood/gelen zelfs op voorsprong door Atif Boujddayn, die een breedlegger van Yoeri Bak tegen de touwen schoot: 1-2. De mannen van Vuik bleven de toon aangeven. Zeker op het moment dat Remzi Tartari (ook al uit het veld gestuurd tegen Hellevoetsluis vanwege ongeoorloofd optreden tegen de scheidsrechter) van Leonidas na twee keer geel het rood voor de ogen had gezien, zag het er voor Rozenburg goed uit, maar de tien Rotterdammers kamen via Gregory Doesburg alsnog langszij: 2-2. Twee minuten voor tijd schoot Nick de Bil de bal met een gapend gat voor zich goed in, maar zag een verdediger de bal nog net van de doellijn maaien waarop zij in de tegenaanval door een treffer van Sharlton Sambo doorliepen naar 3-2. Een geluk bij een ongeluk passte Jordie de Groot vanaf de aftrap direct op uitblinker Yoeri Bak, die zich niet bedacht en de Rotterdamse goalie voor de derde keer tot capituleren bracht: 3-3. ‘Eigenlijk waren we teleurgesteld met dit resultaat, maar achteraf mogen we ook weer blij zijn dat we de wedstrijd niet hebben verloren. Sta je in de middenmoot, dan hadden we de wedstrijd gewonnen, maar sta je in de verkeerde hoek dan is de tegengoal inherent aan de situatie waarin je zich bevind. Maar goed het is en blijft zuur dat we de volle bak niet mochten meenemen.’ Bij Rozenburg ontbraken de geblesseerden Kenan Yilmaz en Eric Don.

Rozenburg:  Stefan van Asperen; Vince Lissenberg, Elroy van Seventer, Gene Overkleeft, Ridy Fortes; Yoeri Bak, Stefan van Es, Nick de Bil; Jordie de Groot; Atif Boujddayn, Jeroen van Balen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant