ZKV opent zaalkorfbalseizoen met nederlaag

Sport 42 keer gelezen

Zuidland: ZKV heeft de eerste zaalkorfbalwedstrijd van het seizoen in de vierde klasse G met 8-10 (3-4) verloren van Zaamslag. De Zeeuwen zijn samen met KVK de favorieten voor de titel in deze afdeling. De formatie van Arie Muis heeft het de bezoekers in de Drenkwaard zo moeilijk mogelijk gemaakt, maar konden het gaatje niet dichten zodat Zaamslag met de punten aan de haal kon gaan. ‘Een gelijkspel had terecht geweest,’ vond de coach van ZKV. We kregen met name in de eerste helft wel kansen, maar in de afwerking zijn we niet altijd even gelukkig. Zaamslag heeft een zeer sterk team, maar we waren gelijkwaardig. Het is jammer dat we het puntje achterstand in de tweede helft niet konden wegwerken. De inzet en de mentaliteit waren er om tot een goed resultaat te komen, alle lof daarvoor, maar het zat niet mee.’ Bij ZKV maakte Peter Breederland na een jaar blessureleed aan de knie zijn rentree met een doelpunt.

ZKV: Agnes van Meurs, Marion Jongejan (2 keer), Arjan den Bakker (1 keer), Stefan Knoester; Patrick Schols (42, René Ruighaver), Rick Vermeer (42. Peter Breederland 1 keer), Ramona Nieuwenhuizen (2 keer), Patricia Breederland (2 keer).