Zuidland speelt met Sliedrecht

Sport 103 keer gelezen

Sliedrecht: Tom Larssen was laaiend na de 3-2 (0-1) nederlaag die zijn elftal te incasseren heeft gekregen bij de nieuwe titelkandidaat in de eerste klasse C, Sliedrecht. ‘Deze nederlaag was zwaar onverdiend, we hebben Sliedrecht helemaal zoek gespeeld, maar staan weer met lege handen,’ sprak de ontgoochelde trainer van Zuidland. ‘De scheidsrechter heeft ons op zijn zachtst gezegd geflikt. Vast staat dat hij een bewuste elleboogstoot tegen Quint van Remmerden in zijn gezichtsveld afdeed met een gele kaart. Als je ziet dat hij commentaar bestraft met rood en voor een “hoek” van een elleboogstoot niet meer over heeft dan geel is dat gewoon schandalig. Daar heb ik hem na de wedstrijd met harde, maar nette woorden duidelijk op gewezen waarop ik ook rood kreeg,’ aldus Larssen. Zuidland begon op het sportpark De Lockhorst uitstekend, kreeg ook meteen een opgelegde kans, maar Corly Bazoer liet deze alleen voor de Sliedrechtse doelman liggen. Na acht minuten spelen was het wel raak, toen Jeffrey Duijnstee een voorzet van Robin van Buren hard tegen het garen schoot: 0-1. Nadat Corly Bazoer de scheidsrechter op de elleboogstoot tegen Quint van Remmerden had gewezen, kreeg de aanvaller geel. Zuidland nam het heft ook in de tweede helft in handen. Nadat Jeffrey Duijnstee de kans op de 0-2 had laten liggen, kwam Sliedrecht door een treffer van Dennis Verhoef op gelijke hoogte: 1-1. De bezoekers bleven de betere ploeg, maar het enthousiasme werd vervolgens getemperd op het moment dat Corly Bazoer na doorgaan op de keeper zijn tweede gele kaart en dus rood van de Zeeuwse scheidsrechter kreeg voorgehouden. ‘Corly ging honderd procent voor de bal,’ was Tom Larssen overtuigd over de onterecht gegeven gele kaart. De tien Zuidlanders hielden de wedstrijd desalniettemin onder controle en kwamen halverwege de tweede helft zelfs op 1-2 door wederom de weer trefzekere spits Jeffrey Duijnstee, die opnieuw werd bediend door Robin van Buren. Twee minuten later was de stand echter weer in evenwicht door een kopbal van Luciano van Harlingen: 2-2. ‘We hebben het vanaf dat moment heel zwaar gehad en kregen vier minuten in blessure tijd de onverdiende 3-2 (doelpunt Luciano van Harlingen, DR) achter de oren.’ De laatste goal leverde na opmerkingen ook nog eens rood op voor Robert Michilsen. De situatie op de ranglijst wordt er niet vrolijker op nu Nieuw-Lekkerland een puntje sprokkelde bij SHO en hekkensluiter Zaamslag de rode lantaarn na de 1-3 overwinning bij Klundert heeft overgedragen aan Zuidland. ‘We krijgen overal open doekjes over ons spel, maar dat levert nu eenmaal geen punten op. We hebben echt alles tegen, zijn in de meeste gevallen de beter voetballende ploeg, creëren ook de kansen, maar het euvel is dat we moeilijk tot scoren komen. Ik kan mijn spelers ook tegen Sliedrecht niets verwijten, zij hebben er keihard voor gewerkt, goed gevoetbald ook. Maar we komen uit de penarie, gaan zeker niet degraderen, want deze ploeg is goed genoeg voor de eerste klasse,’ aldus Tom Larssen. Zuidland zal aanstaande zaterdag echter wel boven zichzelf moeten uitstijgen als zij in de Spuiderby titelkandidaat SHO met de schutters Geert Bakker en Henk Roeland om 14.30 uur op het sportpark Groot Nibbeland op bezoek krijgen.

Zuidland: Robin van Leeuwen; Mark Snijder, Frank Molendijk, Marcel van den Berg, Roy van Vugt; Robert Michilsen, Maurice Wolters, Robin van Buren (85. Patrick Alimasi); Clint van de Veerdonk (65. Runell Martis), Jeffrey Duijnstee, Corlyzon Bazoer.