Olympia 1 tijdens een time out.
Olympia 1 tijdens een time out. Foto: Olympia

Korfbalvereniging Olympia maakt het onnodig spannend

Sport 231 keer gelezen

Hoogvliet - De sportieve uitwedstrijd tegen korfbalbuur Nikantes uit Hoogvliet is gewonnen, nadat Olympia na een grote voorsprong toe liet dat een veerkrachtig Nikantes nog heel dichtbij kwam.

In de eerste helft werd de voorsprong altijd behouden, maar werd het gat niet groter dan drie punten. Veel kansen kort bij de korf vonden te weinig doel. Hiermee werd de genadeslag maar niet gegeven. Na 1-3, 2-5, 5-8 en 6-8 gingen de ploegen de rust in. Olympia liet Nikantes nog in leven. Waar eigenlijk het verschil al groter had moeten zijn. Spel was prima. Nu doorgaan en zorgen dat de ballen gaan vallen.

Dit was tot aan minuut 38 niet aan dovenmansoren gericht. Met flitsend korfbal werd Nikantes op een 6-12 achterstand gezet. Een onoverbrugbaar lijkende achterstand gezien het wedstrijdbeeld. Wat Olympia zichzelf hierna aan deed is zonde. Olympia dacht dat zij er al was. Alle tactische plannen werden los gelaten. Scherpte was weg. Met vooral afstandsschoten knokte Nikantes zich weer terug in de wedstrijd. Zo stond het in de slotfase ineens 12-13. Nienke Kros kon Olympia nog een beetje lucht geven met een vrije bal, maar daarna was Olympia weer niet scherp en zat zij er met een kort schot weer niet voldoende bij. Olympia leek wel een beetje geleerd te hebben van vorige week en korfbalde wat verstandiger de wedstrijd uit. Eindstand 13-14. Omdat het week van de scheidsrechter was, kreeg de leidsman dhr. B. Kreeft nog een presentje als bedankje voor bewezen diensten van Olympia.

Coach Lorenz Cafferata concludeerde dat het beginstuk goed was, maar vielen de ballen niet. Het middenstuk liet het ware Olympia zien. En het eindstuk liet zien dat er ook nog werk aan winkel is. Het feit is wel. Drie wedstrijden en vijf punten. Olympia zit in een proces. En het gaat steeds een stukje beter.

Komende week wacht een andere korfbalbuur. Dan moet er gespeeld worden op het natuurgras van ZKV (Zu) in Zuidland. Aanvang 14.30 uur.

Olympia 2 heeft in een leuke pot korfbal zelfvertrouwen getankt. Er werd met volle overgave toegewerkt naar twee mooie winstpunten tegen Nikantes 2. Er werd rustig gewerkt aan een grotere voorsprong. Uiteindelijk werd er afgefloten bij een eindstand van 6-13. De prima leidende scheidsrechter Dhr. J.J. Holleman kreeg ook i.v.m. ‘Week van de scheidsrechter’ als dank een presentje overhandigt van Olympia 2