Afbeelding
Foto: Mark Roze

Podiumplaatsen voor PRC Delta

Sport 280 keer gelezen

Afgelopen weekend is het de renners van Wielerclub PRC Delta weer gelukt om podiumplaatsen te behalen. Ditmaal reden de jonge renners op zaterdag in Den Haag en op zondag door de straten van Kortenhoef. 

Een parcours door de straten van Kortenhoef. Afgezet met hekken voorzien van reclameborden. Een podium, jurywagen en zelfs een rondemiss. Voor de jongen renners van categorie 1 (8 jaar) en 2 (9 jaar) een fantastische ervaring. Want, zo zien zij het immers ook op de televisie.

Thom Kloos en Sam Lems mochten als jongste renners het eerste starten. Sam schoot vooruit en zat al snel vooraan in de kopgroep. Ook Thom kwam er snel bij. Niet veel later moesten een aantal renners de kopgroep laten voor wat hij was en reden op hun eigen tempo verder. Maar de mannen van PRC Delta bleven strijden en gaven alles wat ze hadden. Ze hebben niet alleen heel hard gereden maar ook nog eens heel strategisch. Want tijdens de rit werd heftig overlegd vanaf welk moment ze het beste konden gaan sprinten om de overwinning te behalen. Thom Kloos won uiteindelijk de sprint en Sam Lems kwam als derde over de finishlijn. De foto laat niets tot de verbeelding over. Wat een geweldige prestatie van deze mannen!

Gelijk na de huldiging van categorie 1 was het aan Noah Roze om de strijd aan te gaan. Hij mocht maar liefst 7 ronden koersen door de straten van Kortenhoef en keer op keer kwam hij als derde voorbij. In de laatste ronde, op het moment dat de sprint werd aangetrokken schoot de kramp in zijn been waardoor hij genoegen moest nemen met de vijfde plaats. Maar wat heeft hij geknokt!

De dag daarvoor reed Chris van Meggelen een nationale wedstrijd bij de Uithof in Den Haag en behaalde daar de vierde plek. Ook Chris ging met een mooie beker weer naar huis.

PRC Delta is dé wielerclub van Voorne Putten, gevestigd in Spijkenisse. De club is opgericht in 1960 en in 1985 voorzien van een prachtig parcours. Op 4 oktober starten de trainingen voor het veldrijden weer. Lijkt het jou leuk om door het gras en modder te wielrennen over trapjes en andere obstakels? Meld je dan aan voor een gratis proefles via jeugdprcdelta@hotmail.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant