Olympia 1 zag in de laatste minuten de stand naar gelijkspel gaan.
Olympia 1 zag in de laatste minuten de stand naar gelijkspel gaan. Foto: PR

Olympia laat klasse zien tegen Trekvogels

Sport 351 keer gelezen

Spijkenisse - Olympia 1 heeft aan zichzelf laten zien dat niet alleen het Rotterdamse Trekvogels favoriet is voor de eerste plek in de 4de klasse F, maar Olympia daar ook zeker bij hoort.

In een sterke pot korfbal kon Olympia zich in eigen huis net niet belonen met de winst. Trekvogels trad aan in een samen gesteld team vooral bestaande uit spelers die vorig jaar nog tweede klasse speelde bij studenten korfbalvereniging Erasmus.

In de eerste helft was het in een enerverende pot korfbal Trekvogels die als eerste het gat van de korf vond. Olympia pareerde netjes via een vrije bal van Nienke Kros. Na 1-1 was het stuivertje wisselen tussen beide teams. De consequent strakke verdediging van Olympia bezorgde Trekvogels hoofdbrekers. Lennart Orgers was lekker op dreef met zijn schoten. En Mitchel Bodde, Nienke Kros en Ilona vd Wacht vulde dit mooi aan. Met 6-6 werd de rust opgezocht. En kon de wedstrijd nog alle kanten op gaan.

Wie gaat deze slijtageslag het langst volhouden was de grote vraag. De strakke verdediging moest vol gehouden worden om de aanval de tijd te geven zijn doelpunten te maken. En dit lukte meer dan goed.

In de tweede helft bleef het verdedigend consequent goed. En aanvallend werd het beter. Joey Ockeloen ronde via een mooie doorloper af naar 7-6. Waarna Lennart Orgers , Iwan v.d. Wacht en Joey Ockeloen via schoten het mooie gat naar 10-7 maakte. Dit gat werd via knap spel tot 13-10 gehandhaafd. Een overwinning was in de maak. Tussen minuut 52 en minuut 59 miste Olympia een strafworp en wist Trekvogels drie   afstandsschoten te benutten. De goed leidende arbiter Dhr. Landsmeer floot af bij een stand van 13-13.

Het was tot minuut 52 een erg sterke pot korfbal van Olympia. Olympia kon zich helaas net niet belonen met de volle winst door wat slordigheden en niet slimme keuzes aan het einde. Hier liggen leerpunten waar Olympia mee aan de slag kan. Het Olympia van vandaag belooft wat goeds voor de komende wedstrijden.

De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd bij korfbalbuur Nikantes in Hoogvliet. Deze wedstrijd start om 15.00 uur

Het gehavende Olympia 2 moest zijn meerdere erkennen in KCR 7. Met 6-13 was Olympia gelijkwaardig in de duels en spel, maar rendeerde het alleen helaas niet in doelpunten. Deze week weer hard trainen om volgende week hopelijk zijn eerste twee winstpunten binnen te slepen. Dan is Nikantes 2 in Hoogvliet de tegenstander. Aanvang 16.30 uur.