Foto's: Peter de Jong

SCO’63 laat het afweten

Sport 235 keer gelezen

Spijkenisse - SCO’63 heeft zondag laten afweten in het duel met Ommoord. De juiste instelling ontbrak bij veel spelers, van wie er vier te laat kwamen, ondanks het terugzetten van de klok. De ploeg van Koos Waslander verloor met 2-5 van de Rotterdammers, die voorlaatste stonden. Al vanaf het begin ging het niet echt best met de Spijkenisser tweede klasser. Al in de eerste minuut pareerde Marvelous Oron een schot van Angelo van de Spek van de Rotterdammers. Toch kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong toen Kevin Delgado Alves de bal mede dankzij de wind over doelman Stephan van der Graaf lobte. Hierna kreeg Van der Spek nog een kans voor Ommoord.

Na een goed kwartier was er een corner voor de gasten en doelman ORon miste die. Het was eenvoudig voor Kearney Schotsborg om de gelijkmaker binnen te tikken. NA zeven minuten was er een vrije trap voor Gino Copabianco en hij stelde Ingmar Elias in staat om de 2-1 aan te tekenen. Lang profiteerde de Spijkenissers niet van de voorsprong. Na de aftrap leverde Ommoord de bal in en nu kwam de bal na tussenkomst van een middenvelder van SCO keurig voor de voeten van tegenstander Dwight Neral die de stand op 2-2 bracht. Hofstra en Van de Spek hadden vervolgens nog mogelijkheden, maar doelman Oron voorkwam erger voor de Spijkenissers. Een minuut voor de thee kon Kearny Schotsborg de hoek uit zoeken om te scoren en bracht hij de stand op 2-3. Na de thee was er geen enkele vechtlust te zien bij de thuisploeg. De gasten wisten dat ze de winst mee naar huis konden nemen. Van de Spek en Ben Hofstra kregen de bal niet in het doel en invaller Jazley John had het gevaarlijkste moment voor SCO’63, maar de doelman van de Rotterdamse ploeg voorkwam een treffer, die de Spijkenissers ook niet verdiende. Na een kwartier kopte Van de Spek op de lat bij Marvelous Oron. Een kwartier voor het einde schoot Roelof Breukhoven de 2-4 binnen uit een vrije trap. SCO’63 eindigde het duel ook nog met tien man toen Ingmar Elias de volledig vrijstaande Stevan Thomas neerlegde. In de extra tijd bracht Angelo van der Spek de eindstand op 2-5. ‘Dit heeft gewoon met een instelling te maken. Als er vooraf vier of vijf man te laat komen, dan ben je niet met de wedstrijd bezig. Voor rust vond ik het al dramatisch. Zij krijgen een paar kansen en scoren. De instelling bij ons was niet aanwezig. Dit was beneden alle niveau. Als je zo blijft spelen verdien je het om uit deze klasse te vliegen. Er is totaal geen paniek hoor, maar de instelling moet anders’, meent Koos Waslander na afloop. Volgende week dan krijgt de ploeg een aantal wijzigingen doordat een aantal langdurige schorsingen terug komen. ‘Schouten, Pieternella en Lont komen dan terug, dus kunnen we wat omzettingen doen’, is het idee van de trainer. Zondag is DEHMusschen de tegenstander voor de Spijkenissers.

Bijzonderheden

Scheidsrechter Anrico den Hoed uit Leiden gaf een rode kaart aan Ingmar Elias (SCO’63). Geel was er voor Owen Wolf, Gino Capobianco (SCO’63), Wesley van Meer en Jordi Brinkerink (Ommoord).

9 Kevin Delgado Alves 1-0

17 Kearney Schotsborg 1-1

24 Ingmar Elias 2-1

25 Dwight Neral 2-2

44 Kearny Schotsberg 2-3

76 Roelof Breukhoven 2-4

90+3 Angelo van de Spek 2-5