Bernisse zet opgaande lijn door

Sport 140 keer gelezen

Heenvliet: Bernisse heeft de derby tegen SV Simonshaven met een 2-1 (0-1) overwinning naar zich toegetrokken. Daarmee hebben de Bernissers met als hoofdsponsor de Estron Group, zich na een matige seizoenstart opgewerkt naar de staart van het eerste rijtje van de vierde klasse F. SV Simonshaven, de club van hoofdsponsor AIL Autoverhuur Spijkenisse, bezet de twaalfde plaats met slechts vier punten. Peter Hoek was blij met de overwinning maar gaf toe dat het ook een moeizame zege was. ‘Simonshaven was in de eerste twintig minuten de betere ploeg, daarna namen wij het over, kregen ook kansen, maar nam Simonshaven door een dwarrelbal de leiding. We kwamen ook in het begin van de tweede helft goed weg, pakte Mitchel (Dekker, DR) een paar goede ballen. Halverwege was het weer aan ons. Al met al is deze overwinning goed voor de moraal en hopen we deze zo stilaan door te trekken,’ aldus de trainer van Bernisse. Simonshaven, dat wel een heel slechte seizoenstart kende, probeerde met geoliede aanvallen een bres te slaan in de Bernisser afweer. Maar onder andere Mathijs van Schie vond in een riante positie doelman Mitchel Dekker op zijn weg

De thuisclub kreeg vervolgens ook kansen, maar zo werd een zuiver doelpunt van Rik Onderstal op advies van de grensrechter afgekeurd en even later miste dezelfde Onderstal in een identieke situatie om zijn ploeg alsnog aan de leiding te helpen. Vijf minuten voor rust was het evenwel raak voor Simonshaven, toen Joey Wertz zijn ploeg vanuit de kluts met een prachtig schot aan de leiding hielp: 0-1. Wertz was vervolgens zo ongelukkig om op de paal te mikken. De bezoekers begonnen ook in het tweede deel voortvarend, maar met name Mathijs van Schie strandde tot twee keer toe oog in oog op doelman Dekker. ‘We hadden in die fase de wedstrijd al in het slot kunnen werpen,’ stelde Ad Reijtenbagh. ‘We hebben Bernisse zelf in de wedstrijd gehouden.’ De trainer van Simonshaven sloeg daarmee de spijker op de kop, want de thuisclub putte weer moed en nam keihard werkend het initiatief stilaan over. Halverwege de tweede helft was het raak, toen een vrije trap van aanvoerder Erik Hoek via een been achter de kansloze doelman Mike Kok in het doel belandde: 1-1. Michael van der Velde liet kort daarop na om de Bernissers door toedoen van de prima keepende Mike Kok aan de leiding te helpen. Dezelfde Michael van der Velde zou zich tien minuten voor tijd na een splijtende pass van Marvin Kleibergen toch ontpoppen als matchwinnaar door eerst Mike Kok te passeren en de bal vervolgens in het lege doel te plaatsen: 2-1. ‘Die goal ontstond uit een afgeslagen hoekschop van ons, waarop wij hen in de counter op het middenveld verzuimden aan te pakken en vervolgens de eindpass eruit te halen,’ baalde Reijtenbagh over dit cruciale moment. Simonshaven probeerde de meubelen in de hectische slotfase nog wel te redden, maar de uitstekend keepende Mitchel Dekker stond op de goede plaats op inzetten van Tjerk van der Graaf en Matijs van Schie. Bij Simonshaven ontbraken Bjorn Jeurissen, Jessy Povinelli en de geblesseerde Sebastiaan Gesquierre. Bernisse moest het stellen zonder Michel Hiwat, Koos Jeroen Kers (beiden vakantie) en de geblesseerde Jordy van den Berg. Bernisse gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij DVV ’09 in Dirksland. ‘Dat zal weer geen gemakkelijke wedstrijd worden,’ besloot Peter Hoek. Simonshaven neemt het in eigen huis op tegen Flakkee en kan zich bij winst omhoog werken.

Bernisse: Mitchel Dekker; Raynor Slump, Erik Hoek, Roman Ardon, David Mulder; Frank Noordzij, Rick Onderstal, Admir de Kok (59. Marvin Kleibergen), Yuri Dubois (66. Rolf van der Linden); Michael van der Velden, Niels Molendijk.

SV Simonshaven:  Mike Kok; Remco Bork (30. Tjerk van der Graaf), Yoran Belder, Sander van Dongen, Colin de Vries; Tom Adriaanse, Mitchel Weeda, Joey Wertz; Bjorn van Kommeren (80. Alex Sekertzis), Leroy Brouwer (46. Mark den Uil), Mathijs van Schie.