Spijkenisse geeft Alblasserdam geen kans

Sport 88 keer gelezen

Alblasserdam: Spijkenisse heeft de uitbeurt op het Alblasserdamse sportpark Souburgh tegen Alblasserdam met een eclatante 1-3 (0-0) overwinning afgesloten. De Spijkenissers blijven daarmee met 18 punten uit zeven wedstrijden de ranglijst aanvoeren in de eerste klasse C, gevolg op drie punten door SHO en Heerjansdam. SHO maakte op eigen terrein korte metten met het zwakke Zaamslag (6-0) en Heerjansdam zegevierde met 0-3 over De Zwerver. Spijkenisse begon goed aan de wedstrijd, maar het vizier stond bij de voorwaartsen vooralsnog niet goed afgesteld. Ook Alblasserdam liet zich niet onbetuigd en het was in die fase aan doelman Dyron Bijl te danken dat de Spijkenissers de eerste helft zonder kleerscheuren doorkwamen. De bezoekers begonnen ook in het tweede deel goed aan de wedstrijd, maar na tien minuten spelen nam Alblasserdam de leiding door Sonny Schouten, die na een handsgeval van Elwin Spoel binnen de zestien de toegekende strafschop verzilverde: 1-0. Terwijl de Alblasserdammers zich nog in het feestgedruis mengden, schoot Emir Jasarevic na een individuele actie van Ruperto Dorothea tegen doelman Martijn Baan op, waarop de attent toegesnelde Dorothea de losgelaten bal alsnog tegen de touwen werkte: 1-1. Even later moest Jesse Schotman met een zware enkelblessure naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Spijkenisse trok de teugels nu wat strakker aan zonder zich echt kansen te verschaffen. Tien minuten voor tijd was het echter wel raak, toen Emir Jasarevic na een snelle ingooi Ruperto Dorothea in staat stelde de 1-2 in het doel te lopen. Dorothea onderscheidde zich toch in deze wedstrijd, want vijf minuten voor tijd stelde het enfant terrible uit een counter Julien Gret in staat om de wedstrijd met een breedlegger in het slot te werpen: 1-3. Spijkenisse speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het Sportpark Jaap Riedijk tegen middenmoter De Zwerver. Bij Spijkenisse maakte Breuklin Almeida na een langdurige blessure een bevredigende competitierentree.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Elwin Spoel, Eric Polet, Jeffrey Schenk; Shane van den Engel, Jesse Schotman (60. Stefano Zevenbergen), Breuklin Almeida (60. Jim van Riet), Djoemian Sarkam (70. Julien Gret), Ruperto Dorothea, Emir Jasarevic, Jorn Berkelaar.