Spijkenisse laadt zich op voor competitiestart tegen Excelsior Maassluis

Sport 237 keer gelezen

Spijkenisse - De bedoeling van de oefencampagne was om Spijkenisse optimaal voorbereid naar de start van de competitie te brengen. In die missie zijn trainer Marco van Rijn en zijn staf geslaagd.

Zeker, de tweede divisionist trad op het sportpark Jaap Riedijk niet op oorlogssterkte aan. Trainer Dogan Corneille gaf enkele reservisten de kans om zich te bewijzen, maar dan nog kon het duel doorgaan als een serieuze test tegen een tegenstander die het niveau van ergens tussen de hoofdklasse en tweede divisie met gemak benaderde.

Spijkenisse verkocht zijn huid vanaf het eerste fluitsignaal zo duur mogelijk. Beide teams ontwikkelden een hoog tempo, speelden met zeer hoge inzet, toonden zich gretig onder alle omstandigheden en beoogden een optimaal resultaat. Het spel golfde dan ook op en neer.

Bram Wennekers en de lichtvoetige Brandon Robinson bezorgden de Spijkenisser defensie handen vol werk. Maar de thuisclub verstond de kunst om vanuit de verdediging direct om te schakelen naar de aanval en op hun beurt de Maassluisse defensie aan het werk te zetten.

In de zeventiende minuut kreeg Spijkenisse een vrije trap omdat Alessandro Franzoso niet correct van de bal werd gezet. Uit de snel genomen hervatting spurtte Ryan Purvis er van tussen en opende de score: 1-0. Tien minuten later verslikte Glenn Rijsdijk zich en profiteerde Brandon Robinson va die vergissing: 1-1. Niet voor lang echter. Per omgaande zag Juliën Gret dat doelman Ot van der Last te ver voor zijn doel stond en mikte het leder over de sluitpost in het doel: 2-1. Excelsior Maassluis bleef daarna aandringen op de gelijkmaker maar de thuisclub bleef gevaarlijk via goed opgezette en snel uitgevoerde tegen aanvallen. Zeven minuten voor het verstrijken van de eerste helft kwam het leder door een pass op maat van Juliën Gret bij Marvin van der Pluijm, die de ruststand van 3-1 op het scorebord tilde.

Wissels
De wissels bij beide ploegen waren niet van invloed op de inzet, die onverminderd hoog bleef. De nauwkeurigheid nam wel enigszins af. Drie minuten na de hervatting probeerde Marvin van der Pluijm het met een lob maar de bal ketste vanuit de lat terug in het veld. Excelsior Maassluis knokte voor een verbetering van het resultaat en Spijkenisse wilde hoe dan ook de winst in eigen huis houden. Het steekspel bleef onverminderd boeiend en het te spaarzaam opgekomen publiek genoot van een oefenwedstrijd van een toch wel uitzonderlijk niveau.

Tot aan het laatste fluitsignaal was het genieten. In de 69e minuut werd Everlon Zimmerman op links aangespeeld en hij bereikte Marc Ripmeester, die de bal door schoot naar Michael van Dommelen. De nestor van de groen-witten verschalkte de keeper en het leder plofte via de lat in het vijandelijke doel: 4-1. Namens de bezoekers klopte Tygo Suisse de Spijkenisser tegenstrevers op pure snelheid en zette het slotakkoord op 4-2.