Afbeelding

Ronde van het Statenkwartier

Sport 161 keer gelezen

Scheveningen: Erik Meerkerk legde in de Ronde van het Statenkwartier voor amateurs/sportklasse beslag op de hatelijke vierde plaats. De Zuidlander uit de ploeg van PRC Delta behoorde tot een kopgroep van zes man, die zich met nog vijftien toeren voor de wielen afscheidde van het peloton. De zege ging naar Laurens Koster, die zijn organiserende vereniging HSK Trias een aangename verassing bezorgde. De Oegstgeester slingerde zijn wiel als eerste uit de laatste bocht en verwees de Giessenburgers Arno Hartog en Jan Muis in de Scheveningse Aert van der Goesstraat na een zinderende sprint naar het tweede en derde plan. De kruimels waren verder voor achtereenvolgens Erik Meerkerk, Haarlemmer Frank Nijssen en Rick van den Helder uit Woerden.

Colijnsplaat: Erik Meerkerk kwam een dag later in de Ronde van Colijnsplaat voor amateurs eveneens niet verder dan een overigens goede vierde plaats. De Zuidlander zag wel zijn ploeggenoot Stephan Borsboom met de winnaarsbloemen naar huis gaan. Zo trok de 33-jarige Hellevoeter halverwege koers samen met Ruud Havermans aan zijn stutten. Het koppel werkte uitstekend samen, maar de voorsprong werd niet groter dan circa een halve minuut. Daar de samenwerking in het peloton te wensen over liet, bleven de twee vooruit. Zo ook toen Havermans met nog vijftien kilometer voor de wielen tegen een lekke band opliep, maar op het randje van overleven nog net een ronde vergoeding kreeg, waarop de twee op konden gaan voor de overwinning. Hoewel Havermans als eerste uit de laatste bocht kwam, denderde Stephan Borsboom op het laatste rechte eind over de Brabander heen. Johnny van de Klooster uit het Zeeuwse Lewedorp completeerde op plaats drie het podium door Erik Meerkerk achter zich te laten. Spijkenisser Leon Hokke finishte in hetzelfde Colijnsplaat in de D-groep als tiende. De renner van PRC Delta zag Danny van ’t Hof zegevieren, Rens van Vijven tweede worden en Jacco Schrijver plaatsnemen op podiumplaats drie.
Gilze: Delore Stougje uit Zuidland heeft in de wielerronde Hart van Gilze voor vrouwen een tiende plaats behaald. De 14-jarige renster van RWC Ahoy’ zag de 17-jarige Femke Geeris (Dommelstreek) uit Geldrop naar de zege snellen. Ilse Miltenburg (De Volharding) uit Eck en Wiel werd tweede en hield daarmee de Ossendrechtse Demi de Jong (De Zuidwesthoek) achter zich. Martin Nieuwstraten bezorgde in hetzelfde Gilze, maar dan in de amateurs/sportklasse, zijn ploeg PRC Delta een tweede plaats. De Deltarenner moest het in de sprint afleggen tegen specialist Cas Graafmans (De Jonge Renner) uit Rijen. Marco Luyten (Jan van Arckel) uit Meerkerk finishte als derde.
Lage-Zwaluwe: Jordi Talen uit Spijkenisse heeft in de Wielerronde van Lage-Zwaluwen voor junioren een tweede plaats behaald. De 17-jarige coureur van De Jonge Renner moest in Lage-Zwaluwe de zegevierende Poeldijker Sem van den Bogaert (Westland Wil Vooruit) voor laten gaan. Jesse van den Enden uit ’s-Gravenzande finishte als derde. Twan Middelburg (Westland Wil Vooruit) uit De Lier besloot een knappe koers met een zesde plaats. Damian van Dalen (Willebrord Wil Vooruit) uit ’s-Gravenzande finishte als achtste. Spijkenisser Arjan Boshoven reed zich in de sterke categorie 5 naar een negende plaats. De renner van PRC Delta moest zijn meerdere erkennen in onder meer de Schiedamse winnaar van RWC Ahoy’ Casper van Uden, die al weer zijn zevende seizoenzege liet optekenen. Yvet Schoonewille (WSV Emmen) uit Klazinaveen hield met plaats twee Olav Kooij (De Hoekse Renners) uit Numansdorp achter zich. Lara Boshoven uit Spijkenisse, die vorige week op het NK-weg voor meisjes een zevende plaats bemachtigde, behaalde in categorie 1 een vijfde plaats. De zege was voor Tim van der Poel (DRC de Mol) uit Bergschenhoek, die daarmee zijn derde seizoenzege mocht bijschrijven. Nationaal kampioene Babette van der Wolf uit Oude Tonge werd tweede en Bibi Verzijl (De Pedaalridders) passeerde de streep als derde.
Lisse: Lennart Reijtenbagh uit Zuidland heeft in de Jeugdronde van Lisse zijn zesde seizoenzege behaald. De renner van PRC Delta nam in categorie 6 achtereenvolgens de Haagse Steffie van der Peet (De Spartaan) en Ruben Buitendijk (GRTC Excelsior) uit Lekkerker mee op het podium. Daan Hoole bleef in categorie 7 nog net bij de eerste tien. De Spijkenisser uit de ploeg van PRC Delta zag zo nabij de bollenvelden rondom de De Keukenhof Tom Peters uit het Limburgse Thorn winnen en Vincent Hoppezak (RWC Ahoy’) uit Nieuwerkerk aan den IJssel en de Brabander Robin Blummel (WV Schijndel) uit Sint Michielsgestel respectievelijk tweede en derde worden. Spijkenisser Arjan Boshoven legde in categorie 5 in het shirt van PRC Delta beslag op de negende plaats. Volendammer Lars Klugt (WV H&F Schilders Volendam) greep voor de vierde keer in dit seizoen de winst door Eric Looij (Uithoornse WTC) uit Wilnis en thuisrijdster Quinty Bouckaert (Westland Wil Vooruit) voor te blijven. De Deltarenners Tim Nasveld en de Rozenburger Boris Romers plaatsten zich met respectievelijk een negende en tiende plaats in categorie 4 nog net bij de eerste tien. Tristan Kool (DTS Zaandam) behaalde alweer zijn elfde seizoenzege door achtereenvolgens Erwin Smit (Hoornse Ren & Toerclub) en Eline van Rooijen (WTC Woerden) achter zich te laten.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant