Het complex van SPARK
Het complex van SPARK

Gezond en sportief bezig!

Sport 296 keer gelezen

In deze tijd met beperkte mogelijkheden wat sport betreft in verenigingsverband, bestaat toch bij atletiekvereniging SPARK de mogelijkheid te sporten, zowel op de baan als op de weg. 

Alles met inachtneming van bestaande regels, zoals afstand houden en handen wassen voor de training. Dit alles ook onder toezicht van Sparkleden.

Hardloopgroepen
Tweemaal per week, op dinsdag en donderdag zijn er hardloopgroepen ’s morgens en ’s avonds actief bezig. Er wordt zowel op als buiten de baan getraind. Atleten van deze groepen trainen ook op zaterdag- en zondagmorgen, waarbij de gevorderde atleet kan trainen als voorbereiding voor de langere afstanden.

Bootcamp op zaterdagochtend en woensdagavond is een nieuwe uitdaging. Driemaal per jaar start een beginnersgroep voor de 5 km. Al deze takken van sport worden begeleid door ervaren, gediplomeerde trainers. Het is mogelijk een maand mee te trainen zonder enige verplichting.

Jaarlijks organiseert Spark zowel baan- als wegwedstrijden; waaronder in november de Spijkenisse SPARK marathon. De VB groep is heel succesvol op de baan; VB-atleten nemen deel aan nationale en internationale wedstrijden.

Wandelen
De laatste tijd zien zij veel mensen wandelen in de mooie parken van Spijkenisse en het is misschien een idee om bij Spark te komen wandelen met gezellige mensen van diverse leeftijden. Je kunt bij Spark niet alleen wandelen maar ook Nordic-Walken onder leiding van gediplomeerde trainers. Er zijn verschillende groepen zowel op zaterdag als dinsdag. U komt op plekken in Spijkenisse waar u versteld zult staan van het natuurschoon in onze gemeente.

Kantine nog dicht
Spark is 50 jaar jong en heeft een groot aantal leden; sportief bezig zijn en goede sociale contacten zijn belangrijke aspecten in de training. In normale tijden heeft Spark een gezellige kantine met vrijwilligers achter de bar. De kantine is nu nog even volgens RIVM voorschriften gesloten, maar ze nemen aan dat dit binnenkort tot het verleden zal behoren. Kijk eens op de website voor meer informatie: www.avspark.nl

Het adres: Plaatweg/Atletiekpad 1, 3202 LM Spijkenisse

Meer informatie
Voor meer info kunt u ook een mail sturen naar info@avspark.nl en u krijgt antwoord op uw vragen. Dus graag tot ziens bij Spark.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant