stock

Spijkenisse blameert zich tegen HDW

Sport 313 keer gelezen

Rotterdam - Het toernooi om de Districtsbeker 2020-2021 duurde voor Spijkenisse precies een ronde. Met het schaamrood op de kaken dropen de groen-witten begin deze week met een 3-2 nederlaag tegen HWD af. De mannen van trainer Marco van Rijn kunnen nu gedurende in elk geval vier weken hun wonden likken en zich afvragen wat de oorzaken zijn van die belabberde vertoning.

HWD had zijn zinnen gezet op een verrassing. Ongekend furieus gingen de Rotterdammers van start en overbluften een beduusd Spijkenisse volledig en op alle fronten. In de vierde minuut kreeg doelman Michael Termijn al de eerste treffer om de oren. Daarmee bleken de bezoekers allerminst gewaarschuwd. Vijf minuten later keek Spijkenisse al tegen een 2-0 achterstand aan.

Maar ook na het welkomstgeschenk van HWD bleek Spijkenisse niet bij de les te willen komen. Aarzelend trokken de gasten ten aanval, maar de overtuiging ontbrak. Pogingen van Marc Ripmeester en Michael van Dommelen strandden en de thuisclub kwam met de schrik vrij. Zes minuten voor het eindsignaal probeerde Daan Bourgonje het dan maar vertwijfeld van afstand en produceerde warempel nog de aansluitingstreffer: 2-1.

Tevergeefs
Marco van Rijn verving bij de start van de tweede helft Daan Bourgonje door Marvin van der Pluijm, Danny Groos door Julien Gret en Youri Verschoor door Yassire Hamdani. In het verloop van de tweede helft kreeg Spijkenisse er nog een tegenstander bij. De tijd tikte weg en en onsamenhangend Spijkenisse bleek nauwelijks in staat gevaar te stichten voor het doel van de thuisclub. Alleen Michael van Dommelen was dichtbij de gelijkmaker, maar zag het leder na zijn kopbal net over het doel gaan.

Tijdens een uitval vond HWD wel het net en de wedstrijd leek met de 3-1 voorsprong beslist. Spijkenisse veerde echter nog een keer op en Julien Gret maakte de aansluitingstreffer. Daarbij bleef het echter en Spijkenisse verliet door de roemloze 3-2 nederlaag het bekertoernooi en het sportpark aan de Taludweg.